Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Općina Trnava ima 338 stanovnika manje

  Sutra, na spomendan svetog Vinka u 12 sati, u vinogradima Đakovačko-osječke nadbiskupije u Trnavi održat će se tradicionalni blagoslov vinograda. Nakon blagoslova trsova i loze u postrojenjima nadbiskupijskog vinskog podruma bit će blagoslov mladog vina.

  Blagoslovom vinograda ujedno počinje nova vinogradarska godina.

  Na blagdan svetog Vinka Općina Trnava obilježava svoj dan koji će ove godine zbog pandemijskih uvjeta proći bez posebnih događanja, doznajemo od načelnice Irene Mikić Brezine koja je prokomentirala rezultate popisa stanovništva, odnosno smanjenje broja stanovnika u odnosu na popis iz 2011. godine.

  Obistinila su se i moja predviđanja da će sigurno 200 do 300 stanovnika biti manje na području Općine Trnava. Zapravo, 338 je stanovnika manje, odnosno 2011. godine bilo je 1.600 stanovnika, a na zadnjem popisu 1.262 stanovnika. Po naseljima: Trnava je izgubila stotinjak stanovnika, Lapovci i Dragotin također dosta, Dragotin čak sedamdesetak, Lapovci i Kondrić 46, Svetoblažje i Hrkanovci nešto manje, ali oni su i manja naselja. Takva je situacija, ali, koliko sam pratila i druge općine na podruju naše Đakovštine, ali i u cijeloj Slavoniji je manje stanovnika”, izjavila je načelnica Irena Mikić Brezina.

  1 komentar

  1. Pingback: Općina Trnava ima 338 stanovnika manje

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog