Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • I ove zime lisice u gradu, dosad uhvaćene četiri

  Početkom tjedna, odnosno u ponedjeljak oko 22 sata, kako javlja naš slušatelj, u samom centru grada, odnosno u prolazu iz Ulice kralja Tomislava prema Hrvatskom sokolu kod Saloona, primjećene su dvije lisice.

  To ne čudi s obzirom na to da je i ranijih godina bilo dojava o pojavi lisica u gradu u zimskim mjesecima, a i ove zime, kako ističe Miroslav Galić, predsjednik Lovačkog društva Jelen Đakovo, već je bilo takvih slučajeva.

  To nije prva dojava, redovno se to svake zime pojavljuje, čim se pojavi manjak hrane onda su sve dublje i dublje u gradu. Imamo postavljene hvataljke na kraju Starčevićeve ulice i jednu na Piškorevačkom brdu. Negdje prije smo dobili dojavu da se pojavljuje tu u šumici u blizini Pastuharne i sada je, evo, dojava o pojavi lisica kod školske dvorane”, kaže Galić dodajući da su ove zime već uhvaćene četiri lisice u gradu.

  Građanstvo se ne bi trebalo bojati ništa, uhvatili smo već nekoliko lisica ove zime, mislim da su četiri. Građani se ne bi trebali bojati jer se redovito provodi oralna vakcinacija lisica, a vrši se avionom iz zraka , bacaju se pogačice u kojima je cjepivo tako da to lisice pronalaze u lovištu i okolini gradova jer se akcija provodi u cijeloj Hrvatskoj i na taj način se vrši cijepljenje. Mi smo na karti Europe kao zemlja bez bjesnoće”, zaključuje predsjednik Lovačkog društva „Jelen” Đakovo ponavljajući kako divlje životinje ulaze u naselja u potrazi za hranom.

  Potraga za hranom i povećano brojno stanje lisica. Hrane u biti ima u izobilju u gradu i zato se brže i razmnožavaju i sve ih je više i više”, zaključuje Galić.

  Foto: Facebook / Domagoj Krajina

  1 komentar

  1. Pingback: I ove zime lisice u gradu, dosad uhvaćene četiri

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog