Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Ovo je Mjesec borbe protiv ovisnosti

  Tijekom Mjeseca borbe protiv ovisnosti, koji se obilježava od 15. studenog do 15. prosinca, policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske provode različita preventivna i represivna postupanja.
  Odjel prevencije, Policijske uprave osječko-baranjske kroz provođenje nacionalnog preventivnog projekta „Zdrav za 5“ i lokalnih preventivnih projekata „Alkohol, vandalizam i nasilje među mladima“, „Legiranje, ne drogiranje“ te „Sigurnost i zaštita djece na internetu“ održava edukativna predavanja u osnovnim i srednjim školama na području Osječko-baranjske županije.

  Kroz provođenje navedenih preventivnih projekata policijski službenici Odjela prevencije se dotiču prevencije ovisnosti o alkoholu kao najzastupljenijem i društveno prihvaćenom sredstvu ovisnosti, drogama kako klasičnog tipa tako i drogama modernijeg vremena (sintetski kanabinoidi), te prekomjernom korištenju interneta (društvene mreže, on line igrice) koje je posebno zastupljeno u vrijeme pandemije koronavirusa.
  Kako su mladi svakodnevno kroz ostvarene neposredne kontakte izloženi rizičnim ponašanjima koja mogu dovesti do društveno neprihvatljivih ponašanja u obliku kršenja različitih pravnih propisa, preventivne aktivnosti su usmjerene na njihovu edukaciju kako bi se spriječio nastanak i razvitak kažnjivih radnji i društveno neprihvatljivih ponašanja, s osvrtom na nove pojavne oblike i načine njihovog počinjenja.
  U provođenju svih preventivnih aktivnosti u okviru obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, policijski službenici surađuju sa drugim društvenim subjektima koji se bave prevencijom ovisnosti i pružanja pomoći.

  Tekst i foto: PUOBŽ

  1 komentar

  1. Pingback: Ovo je Mjesec borbe protiv ovisnosti

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog