Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U OBŽ samanjenje broja novozaraženih, među pozitivnima i jedan policajac

  U Osječko-baranjskoj županiji dva su novozaražena od koronavirusa  i taj broj sada iznosi 46, a rezultat je to poštivanja propisanih mjera, rekao je župan Ivan Anušić na današnjoj konferenciji za novinare Županijskog stožera civilne zaštite koji, ukoliko se nastavi taj trend smanjenja broja novozaražnih, neće svakodnevno održavati susrete s novinarima.

  Novozaraženi su  s osječkog područja, rekao je  župan, a na respiratoru su 4 bolesnika.

  Župan je najavio da je stigla i zaštitna oprema za bolnice i domove zdravlja, a odgovarajući na pitanje o radu ljekarni nedjeljom rekao je da je upućen dopis Nacionalnom stožeru od kojega se traži da se to, osim u Osijeku,  omogući i  u svim gradovima u županiji.

  Ravnatelj KBC-a Osijek dr. Željko Zupčić kazao je da je u toj ustanovi u samoizolaciji 119 djelatnika, da nitko nije koronapozitivan, a da je ukupno u Osječko-baranjskoj županiji u samoizolaciji 709 osoba. Najavio je da od srijede počinje reorganizirani rad KBC-a.

  U protekla 24 sata bila su samo dva slučaja kršenja samoizolacije i to na području Osijeka, konstatirao je načelnik PU Ladislv Bece naglasivši da je i jedan djelatnik policije pozitivan na koronavirus, a 11 je policajaca u samoizolaciji. Istodobno,  u prometu je otkriveno 11 osoba bez propusnice.

  Ravnatelj Županijskog zavoda za javno zdravstvo Zlatko Pandžić pojasnio je da se zbog nedovoljnog broja testova rade samo prioriteti i to po  procjeni epidemiologa, a da će se intenzivnije testiranje nastaviti nakon što stigne nova pošiljka. Na čekanju je 200 uzoraka.

  Načelnik Županijskog stožera Goran Ivanović pozvao je sve žitelje Osječko- baranjske županije da se i dalje pridržavaju propisanih mjera i preporuka jer jedino to, kako je naglasio, može pridonijeti smanjenju broja novozaraženih.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog