Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Održana 3. sjednica Županijske skupštine OBŽ

  Jutros je održana treća sjednica ovog saziva Županijske skupštine, koju je sazvao predsjednik Dragan Vulin sukladno dogovoru s predstavnicima klubova vijećnika u Županijskoj skupštini.

  -Na dnevnom redu su bile 33 točke. Ono što je bitno za Đakovo i Đakovštinu je činjenica da je počeo postupak javne nabave za izgradnju nove nastavno-školske dvorane u Đakovačkim Selcima, čija je planirana vrijednost povećana s 5 milijuna na 6 milijuna i 200 tisuća kuna. Izmjenom plana rashoda za nabavu u školstvu dodijeljena su i sredstva za OŠ Satnica Đakovačka – za izgradnju i dovršetak sportske dvorane, za OŠ Josipa Antuna Ćolnića – za izgradnju male dvorane, za OŠ Vladimira Nazora – za izradu projektne dokumentacije za dogradnju škole, ali i za OŠ Ivana Gorana Kovačića za izgradnju projektne dokumentacije – za izgradnju glazbene škole. Isto tako, izmjenama su osigurana sredstva i za OŠ Ivana Brlić Mažuranić u Strizivojni – za ugradnju dizala, rekao je županijski vijećnik, Đakovčanin Goran Soldo.

  -Župan Anušić najavio je nastavak projekta izgradnje nove srednje škole u podnožju Strossmayerovog parka pa Grad Đakovo u narednom mandatu može očekivati izgradnju nove srednje škole. Za to je Grad u prethodnom sazivu Gradskog vijeća već osigurao zemljište i riješio imovinske pravne odnose, istaknuo je Soldo dodavši da je najavljen i nastavak projekta izgradnje đakovačkog srednjoškolskog igrališta.

  Za poljoprivrednike i OPG-ove na području Županije važna je izmjena odluke o programu potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju. Potpore će se dodjeljivati za prihvatljive troškove za sufinanciranje razvoja i očuvanje tradicionalne proizvodnje za razvoj tržišta autohtonih proizvoda.

  -Uz intenzitet potpore do 70% prihvatljivih troškova po jednom tovljeniku potpora će iznositi do 400 kn s tim da će jedan OPG ili fizička osoba moći ostvariti potporu za najviše 10 tovljenika, tj. do 4000 kuna, kazao je Soldo.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog