Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Radovi u Preradovićevoj – građani nezadovoljni, Mandarić poziva na strpljenje

  Rekonstrukcija Ulice Petra Preradovića u gradu Đakovu započela je prije 2 mjeseca, a trenutno su radovi u punom jeku, stoga građanima u nekim dijelovima ulice nije moguće prići do svojih kuća automobilom, pa su se neki od njih, nezadovoljni ovom izvedbom, žalili upravo radi ovog problema. Također, smatraju da alternativni obilazni pravci nisu najbolje riješeni. Voditelj rekonstrukcije Preradovićeve ulice Davor Nikić pojasnio je tok kretanja vozila u prometu tijekom izvedbe ovih radova: “Promjet je preusmjeren i znakovi su postavljeni obilaznicom. Vozila koja se kreću iz pravca industrijske zone mogu preko obilaznice ući u grad. Osobna vozila mogu na bilo koji od ulaza ući u grad dok teretna vozila po pravcu koji je označen na obilaznici.”
  Hrvatske ceste izvijestile su javnost o rekonstrukciji i obilaznim pravcima u službenom priopćenju, a pitanje je dođe li objava do svih i poštuju li svi znakove koji privremeno usmjeravaju promet, smatra Nikić. “Iako se ljudi žale, prolazak kroz gradilište ne može biti omogućen jer je u tijeku izvođenje oborinske kanalizacije i to bi bilo preopasno. Kada god smo u mogućnosti dopustiti prolazak vozila mi to učinimo, sve ostalo bilo bi opasno”, tvrdi.
  Osim rekonstrukcije ceste, pripremu radova za projekt aglomeracije izvodi i Đakovački vodovod, stoga Nikić kaže da su u kontaktu s vodovodom koji sada obavlja ispitne radnje gdje izvesti dio kanalizacije, točnije, gdje su potrebni prekopi i prijelazi na cesti kako se kasnije ne bi morala rušiti.
  Zbog dodatnih radova, očekuje se produljenje završetka roka radova, koji je zakazan za 25. kolovoza. “Vrlo vjerojatno da će se radovi produžiti, i zbog same podjele ceste na dionice rada i drugih radova koji se tiču same kanalizacije. U dogovoru smo s vodovodom i za sada ne izvodimo radove sanacije kolnih prilaza i staze zbog prolaza fekalne kanalizacije”, kaže voditelj gradnje.

  O projektu rekonstrukcije Preradovićeve ulice upitali smo i gradonačelnika Marina Mandarića.
  “Rekonstrukcija Preradovićeve ulice projekt je Hrvatskih cesta, a ne Grada Đakova. Grad je samo partner koji nastoji olakšati i ubrzati izgradnju ceste”, naglašava gradonačelnik za početak te napominje da su prošloga tjedna održani sastanci Gradske uprave sa predstavnicima Hrvatskih cesta, izvođačem radova Graviom d.o.o te predstavnicima Đakovačkog vodovoda.
  “Na sastanku je odlučeno da se projekt Preradovićeve ulice u ovoj fazi neće izvoditi u cijelosti, nego će se izvoditi samo kolnička traka kako na proljeće ne bi došlo do situacije da je ulica završena, a potrebno ju je iznova prekopavati za novu odvodnju ili kanalizaciju. Dogovoreno je da se na potezu od policije do INA-e radi samo kolnik, s tim da će se kolnik, odnosno prilazi kućama i pješačko – biciklistička staza raditi nešto kasnije, točnije, kada projekt odvodnje-dovodnje Đakovačkog vodovoda bude završen.”
  Gradonačelnik smatra da možda nisu na najadekvatniji način riješeni obilazni alternativni pravci.
  “Usmene pritužbe građana na radove došle su i do mene te ih ovim putem molim za strpljenje jer se radi o velikom pothvatu u gradu Đakovu. Cesta u ulici Petra Preradovića dugogodišnji je problem i zahtjev građana, a osim ceste i kolnika radi se na pješačko – biciklističkog stazi i novoj rasvjeti, dakle, riječ je o cjelokupnoj rekonstrukciji Preradovićeve ulice.”
  Uzrok negodovanja građana gradonačelnik vidi u tome što su radovi počeli ranije nego su trebali. Također, kao problem iznosi to što je istom trasom predviđen i rad na projektu kanalizacije, odvodnje-dovodnje, odnosno, aglomeracije grada. “Uz više vremena i taj bi projekt ušao u fazu izvođenja radova pa bi se rad na ovim projektima mogao iskoordinirati”, iznosi gradonačelnik.

  Rok za izvođenje radova je 6 mjeseci za cijelu ulicu, a u međuvremenu radi se na izgradnji cesta oblilaznih pravaca da bi se olakšao prolaz i pristup građanima.
  “Na prošlotjednom sastanku Hrvatskih cesta zatraženo je da se kao alternativni pravac uvede spoj Tordinčeve ulice s Ulicom Biskupa Antuna Mandića isto kao i spajanje Tordinčeve ulice s Ulicom Krešimira Pavića”, zaključuje gradonačelnik.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog