Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Župan Anušić posjetio Levanjsku Varoš

  Općina Levanjska Varoš prijavila je četiri projekta na Javni poziv za dodjelu potpora jedinicama lokalne samouprave za ulaganja u komunalnu, društvenu i povezanu infrastrukturu za podizanje kvalitete života stanovnika na području Osječko-baranjske županije u 2018. godini.

  Navedena četiri projekta odnose se na: prvu fazu sanacije mjesnog doma Musić, izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju višenamjenskog društvenog doma Ovčara, opremanje prostora predškole i dječjeg igrališta u Levanjskoj Varoši te opremanje dječjeg igrališta u naselju Slobodna Vlast.

  Ukupna vrijednost projekata je 523.687,50 kuna, a od Županije se očekuje 175.000,00 kuna i – toliko će biti odobreno ove godine. Obećanje o potpori ovim projektima izrekao je župan Ivan Anušić kada je sa svojim suradnicima i stručnim službama jučer posjetio Općinu Levanjska Varoš te razgovarao s načelnikom i njegovim suradnicima i vijećnicima.

  “Osječko-baranjska županija se zalaže za ravnomjeran razvoj svih dijelova županije, a nije tajna da Općina Levanjska Varoš raspolaže sa skromnim resursima i da joj treba pomoć. I zato sam danas ovdje sa stručnim službama na razgovoru s načelnikom i njegovim suradnicima. Zadovoljan sam što čelnici općine imaju inicijative i viziju u kom smjeru se žele razvijati, imaju i niz projekata koje Županija može sufinancirati, s time da ih prvo apliciraju prema europskim i nacionalnim fondovima, a potom županijskim” – rekao je župan Anušić.

  Naglasio je kako će posebnu pozornost Županija posvetiti kapitalnom projektu koji Općina izdvoji kao prioritet te će ga sufinancirati sa znatnijim iznosom novca. To će po svemu sudeći biti Centar Božanskog Milosrđa, vrijedan dva milijuna kuna, koji će se graditi u naselju Ovčara, odnosno u svetištu koje godišnje posjeti oko 5.000 hodočasnika. Na sastanku je posebno naglašena važnost cesta (čak tri lokalne ceste nemaju asfaltnu podlogu), no riječ je o investiciji vrijednoj 27-28 milijuna kuna, pa će se ovaj problem rješavati kroz duže razdoblje.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog