Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Buduća akumulacija Kešinci na 60 hektara

  Župan Ivan Anušić i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković označili su početak radova na izgradnji brane za formiranje akumulacije Kešinci kod Semeljaca.

  Na slivnom području rijeke Vuke, kako pojašnjava direktor Hrvatskih voda, postoje preduvjeti za gradnju 13 akumulacija, a dosad su izgrađene dvije; Borovik i Koritnjak.

  “Naravno da će nova akumulacija biti od velikog značaja; ujedno će pomoći u obrani od poplava, smanjenju erozije, stvorit će, isto tako, pretpostavke za razvoj navodnjavanja na tom području i, zapravo, što je velika vrijednost, ona će akumulirati 1.760.000 kubnih metara vode, a prostirat će se na nekih 60 hektara. Pri tome je potrebno izgraditi i zemljanu branu koja će biti dugačka 280 metara i visine 10 metara”, pojašnjava Đuroković.

  Vrijednost radova je 13 milijuna kuna, a rok izgradnje je dvije godine.

  “Svaka akumulacija i vodena površina ima svoju vrijednost. Milimo da će doprinijeti na neki način i ukupnoj ljepoti toga kraja, odnosno područja Kešinaca, a, kao što sam rekao, imat će značenje i za obranu od poplava, mogućnost navodnjavanja i smanjenje erozije na tom području”, navodi direktor Hrvatskih voda.

   

   

  Foto: Krunoslav Inhof / HRT

   

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog