Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Film “Ja, Daniel Blake” otvara ljetno kino u Strossmayerovom perivoju

    U sklopu programa ovogodišnje manifestacije Đakovačko ljeto je i “Ljetno kino” koje je, kako pojašnjava Robert Francem, zamjenik gradonačelnika, “konceptualno zamišljeno kao društveno i kulturno oživljavanje Strossmayerova perivoja koji je nedovoljno iskorišten”.
    “Ljetnim kinom se željelo osvježiti program Đakovačkog ljeta, a to se ove godine poklopilo i s preuređenjem balkonskog dijela kino dvorane Centra za kulturu pa se kultura gledanja filmova neće prekinuti”, kaže dogradonačelnik Francem.
    Projekcije filmova u Strossmayerovom perivoju ne iziskuju neke posebne tehničke uvjete jer će se iskoristiti postojeći potencijali Centra za kulturu, kao i postojeća infrastruktura Strossmayerova perivoja, odnosno pozornica i amfiteatar.
    “Sami filmovi nisu skupi i uz minimalna sredstva bit će realizirana ta ideja ljetnog kina. Filmski program temeljen je na filmskim nagrađenicima, odnosno filmovima uspješnim na svjetskoj razini, a prva projekcija je u petak, 11. kolovoza u 20:30 sati kada je na programu film “Ja, Daniel Blake” rađen u britansko-francusko-belgijskoj koprodukciji. U petak, 18. kolovoza, na programu je iranski film “Trgovački putnik”, 25. kolovoza je “Raspjevana ulica”, a posljednji film ljetnog kina je južnokorejski film “Sluškinja” koji je na programu 1. rujna”, najavljuje dogradonačelnik Francem.
    Osim filmova, publika ljetnog kina moći će pogledati i filmske kronike Foto-kino kluba, a ulaz na sve projekcije ljetnog kina je besplatan.

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog