Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Pojačana kontrola prometa zbog Martinja

  Uoči „Martinja“, odnosno svetog Martina, koji se obilježava 11. studenoga, policija najavljuje pojačanu kontrolu prometa i poziva vozače da ne konzumiraju alkohol.

  U cilju sprječavanja prometnih nesreća i njihovih posljedica Policijska uprava osječko-baranjska će od 11. do 13. studenoga provoditi pojačana postupanja.
  Alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači, nadzirat će se brzina kretanja vozila, korištenje sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima te nepropisna uporaba mobitela u vožnji i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.
  Nadzor prometa vršit će se na velikom broju lokacija, a u poduzimanje aktivnosti biti će uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa: uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge, uređaji za automatsko očitavanje registarskih pločica,
  navodi se u priopćenju u kojem se također ističe da je tijekom prošlogodišnjeg Martinja u nadzoru prometa evidentirano ukupno 100 prekršaja od kojih 6 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 27 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila, 12 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 4 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje vozilima, 1 prekršaj upravljanje neregistriranim vozilom i 48 ostalih prekršaja.

  Vozač pod utjecajem alkohola ne dovodi u opasnost samo sebe već i sve ostale sudionike u prometu, budite odgovorni prema sebi i drugima”, ističe se u policijskom priopćenju uoči ovogodišnjeg Martinja.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog