Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Pred nama je uzbudljiva završnica Hrvatske nogometne lige

  Zimski prijelazni rok je završio i svi se možemo složiti da zanimljivih transfera gotovo pa i nije bilo. Većina klubova ostala je na istome, dok su neki prodali gotovo sve bitne igrače. Bilo kako bilo, čeka nas još nekoliko mjeseci hrvatskog nogometa, a https://moje-oklade.hr/online-mobilno-kladenje/ donose vam kratak pregled situacije i predviđanja u HNL-u.

  Kakvo je stanje?

  Tablica Hrvatske nogometne lige vrlo je jasna. Hajduk je, usprkos serviranoj mogućnosti da se uključi u utrku za željenim prvim mjestom, uspio izgubiti čak dvije od tri utakmice otkako je Ivan Leko na klupi i tako sve buduće priče o potencijalnom naslovu pretvoriti u, moglo bi se već sada reći, lovačke priče i lude snove. 

  Ne samo to, već je i Osijeku otvorio vrata za borbu za drugo mjesto, koji je Bijelima za petama sa samo četiri boda manje. Bijelo-plavi imali su težak prijelazni rok. Budući da su kažnjeni od strane UEFA-e zbog dugova zabranjeno im je dovođenje igrača pa im je preostalo samo pokrenuti kompletnu rasprodaju. 

  Odlaskom Kleinheislera, Belje, Ivušića i ostalih klub je doživio težak udarac po pitanju kvalitete preostalih igrača, a tek ćemo vidjeti kakve će posljedice to imati na rezultate.

  Dinamo je prodao svog najboljeg strijelca, Oršića, a nije ni ispunio očekivanja u zadnjim kolima. Mirovao je u ulaznoj transfernoj politici zbog inertnosti novoimenovanog sportskog direktora, Ante Čačića. Bez obzira na to, kvalitetom je i dalje visoko iznad svih i u ovome trenutku bodovno je nedodirljiv.

  Zanimljiv dvojac preko kojega teško prelaze i jači klubovi jesu Istra i Varaždin. Sa podjednakim brojem bodova na tablici, ova dva kluba svakako treba pohvaliti po pitanju truda i napretka. Varaždin je tek 3 godine u ligi, a čim se uključio u prvu ligu pokazao je ozbiljnost u onome što radi i da je spreman boriti se. 

  Istra je nedavno pobijedila Hajduk s rezultatom 3:0, što nijedan klub van „velike četvorke“, iz koje Rijeka pomalo izlazi zbog svojih rezultata zadnje 2 sezone,  nije napravio od 2019., kada je to obavila Gorica. 

  Možemo reći da smo itekako uzbuđeni gledati Istru na putu ka kvalifikacijama za Europu, za koje se mora udaljiti od Slaven Belupa s kojim je za sada u bodovnom tjesnacu. Uz nju, za Europu će se boriti Lokomotiva, koja sad izgleda dosta perspektivnije povratkom Kačavende i Vasilja. 

  Rijeka se trenutno drži na donjem dijelu tablice i nema naznaka da će se od tu pomaknuti. Zamijenivši Cosmija s Jakirovićem Riječani traže pomak s mrtve točke i približavanje više plasiranim ekipama, a potencijal su pokazali u nedavnoj utakmici s Hajdukom kada su, usprkos nepodnošljivoj buri, svladali Bijele 1:2, uz Labrovićevu obranu Livajinog penala. 

  I za kraj, kratak osvrt na samo dno tablice. Gorica je na rubu provalije, a s obzirom da joj Šibenik bježi za više od jedne utakmice koja bi značila prestizanje te da je pobijedila tek jednu utakmicu cijele sezone, ne piše joj se dobro. S druge strane, jedine dvije pobjede koje je Šibenik za sada upisao bile su one nad Goricom, ali s dobro odrađenim zimskim rokom očekujemo napredak i borbu za više plasmane. 

  Situacije među klubovima te klubovima i nadležnim tijelima hrvatskog nogometa zanimljive su unutar i van granica terena. I oni najbolje plasirani dokazali su nam da nisu nedodirljivi te da svaka utakmica može biti novo iznenađenje. Veselimo se vidjeti što će nam naredna kola donijeti i očekujemo još mnogo dobrog domaćeg nogometa!

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog