Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • HNS upozorio na opasnosti koje prijete pješacima

  hns

  „Umjesto rješavanja problema koje imaju pješaci, na ulazu u Mali park osvanula je tabla s natpisom “Kretanje na vlastitu odgovornost”. To sigurno nije način rješavanja problema u jednom uređenom gradu”, istaknula je na današnjoj press konferenciji, Ljiljana Pološki Jurjević, predsjednica đakovačkog HNS-a te dodala da postoje problemi i na drugim pješačkim stazama u Đakovu.

  “Na prošlom Gradskom vijeću gradonačelnik je rekao da se mi iz HNS-a pravimo mutavi s obzirom na to da mi imamo informacije iz županije jer imamo županijskog vijećnika. Smatram da je bitnije da informacije prenose nadležni, a ne da ih mi posredno prenosimo našim sugrađanima. Te informacije treba dati gradonačelnik, i to ne na gradskom vijeću kada mu se postavi pitanje, već putem medija. Željela bih istaknuti problem kuće na uglu Gajeve i Botićeve. Naime, s te kuće padaju crjepovi i postavljene su letve s upozorenjem da se spriječi prolazak pješaka tom stazom. Ono na što su zaboravili vlasnici te kuće je da tom stazom prolaze djeca koja svakodnevno tim putem idu u školu i djeca se provlače ispod tih letvi, jer im je druga varijanta da prolaze cestom. Grad ima instrumente kako riješiti takve probleme, ne želim vjerovati da Grad nije upozorio vlasnika te nekretnine na problem, s obzirom na to da kuća je privatno vlasništvo ali je isto tako staza javna površina u vlasništvu Grada”, dodaje Ljiljana Pološki Jurjević.

  Županijski vijećnik, Ivica Mandić ocijenio je da je Grad Đakovo nakon puno aktivnosti uspio riješiti privremenu dozvolu za odlaganje otpada na Vitici, ali ta djelatnost, kako kaže, ne bi trebala biti izvor ekstra zarade.

  “Nažalost čelnici Grada i uprava trgovačkog društva Univerzal su osjetili da bi to mogao biti unosan posao pa su oni u zadnjih nekoliko mjeseci dozvolili dovoz iz drugih naselja koje nisu na području Đakovštine. Mi smatramo da se ne treba na takav način stjecati nikakav dohodak, jer ono treba prije svega raditi na korist građana grada Đakova i Đakovštine i da se posluje s umjerenom dobiti”, zaključio je Ivica Mandić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog