Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Moraju li poljoprivredni proizvođači plaćati kazne državi zbog propusta koje je učinila država?”

  Slavonski saborski zastupnici Socijaldemokrata Domagoj Hajduković i Romana Nikolić na prošlotjednoj konferenciji za novinare upozorili su na problem poljoprivrednika kojima je istekao ugovor o zakupu, a koji su u nedostatku natječaja i dalje nastavili obrađivati zemlju uz potvrde jedinica lokalne samouprave.

  No, odnedavno inspektori obilaze takvu zemlju i proizvođačima dijele kazne za nelegalni posjed, upozoravaju Socijaldemokrati zahtijevajući od nadležnog ministarstva izdavanje naputaka jedinicama lokalne samouprave o provedbi natječaja.

  “Moraju li poljoprivredni proizvođači plaćati kazne državi zbog propusta koje je učinila država?”-  zapitali su se saborski zastupnici Socijaldemokrata.

  Time bi se spriječilo „ izbacivanje˝ poljoprivrednika iz posjeda i mirnog posjeda do odabira najpovoljnijeg ponuđača na natječaju. Tada se ne bi izgubio status dosadašnjeg posjednika, kao što se ne bi izgubilo pravo na 20 odnosno 15 bodova na natječaju, koji znaju biti od iznimne važnosti ili čak i presudni, a ono najvažnije od svega, jedinice lokalne samouprave bi bile primorane raspisati natječaj”, istaknuli su Socijaldemokrati upozoravajući također da se ove godine ukida moratorij na zabranu prodaje poljoprivrednog zemljišta strancima, što je, kako navode, zabrinjavajuće.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog