Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Gimnazijalci u projektu “Čarobna interkulturalna mreža prijateljstva – Kaleidoskop vrlina”

     A Magical Intercultural Friednship Network – Čarobna interkulturalna mreža prijateljstva – je međunarodni projekt čiji je glavni cilj osnaživanje učenika i nastavnika u sferi interkulturalnosti kroz globalno umrežavanje, naglašavanje vršnjačkog učenja o drugim narodima, njihovim zemljama i kulturama.

     Projektom se nastojao ostvariti jedan od globalnih ciljeva UN-a za održivi razvoj, a to je kvalitetno obrazovanje.

     Kaleidoskop vrlina, 5. modul toga projekta, trajao je od 5. listopada do 9. prosinca 2022. U njemu je sudjelovalo 17 tisuća učenika i 270 nastavnika iz 289 škola, iz 11 zemalja.

     U projektu su sudjelovali i učenici i nastavnici Gimnazije A. G. Matoša, Đakovo: 1. a razred, s razrednicom Spomenkom Hardi, 1. c razred s razrednicom Mirelom Šundom, 2. b razred s razrednicom Daliborkom Šetkom i dio 3. c razreda s profesoricom engleskoga jezika Barbarom Krstevski.

     Sudjelujući u projektu, učenici su raznim aktivnostima osnaživali pozitivne vrline – radoznalost, samopouzdanje, odgovornost, originalnost, upornost, povjerenje, odlučnost, snalažljivost i kreativnost. Osim što su istraživali, usvajali i učvršćivali različite pozitivne vrline, učenici su se usput dobro zabavili, učili, ali se i međusobno bolje upoznali.

     Zadnji zadatak projekta – Kreativnost, bio je na što kreativniji način prikazati svoje sudjelovanje u projektu. Kako su doživjeli ovaj projekt i aktivnosti u njemu, prikazali su video projekcijama:

   

   

  • aktivnosti učenika 2. b razreda:

  https://www.youtube.com/watch?v=WYInCMD0I-s

   

   

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog