Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Priveden zbog prometnih prekršaja

  U subotu su na prometnicama Đakovštine provedene pojačane mjere usmjerene na nekorištenje sigurnosnog pojasa tijekom kojih je evidentirano ukupno 11 prekršaja od čega 8 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

  Tijekom vikenda na području PP Đakovo provedene su najavljene pojačane mjere  usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. „Četiri ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel).  U pojačanim mjerama evidentirana su ukupno 23 prometna prekršaja od čega 4 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola u krvi.

  Najveća koncentracija  alkohola utvrđena kod 41- godišnjaka, kod kojega je utvrđena koncentracija alkohola od 1,85 g/kg, koji je upravljao vozilom dok mu je isteklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana, te za vrijeme upravljanja vozilo nije kod sebe imao prometnu dozvolu. 

  Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2940 eura ili kazna zatvora do 60 dana, te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

  Zbog prethodno evidentiranih prekršaja iz članka 199. stavka 8. „Zakona o sigurnosti prometa na cestama“ i pravomoćnih presuda Općinskog suda u Đakovu, od 41-godišnjaku je na potvrdu privremeno oduzet osobni automobil, te je uhićen.

  Jučer je 41-godišnjak uz Optužni prijedlog priveden u prostorije Općinskog sud u Đakovu.

  SLETIO S KOLNIKA POD UTJECAJEM ALKOHOLA
  U Piškorevcima se 14. siječnja u 02,30 sati dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede, a kod 28-godišnjaka iz Piškorevaca, koji je upravljao osobnim automobilom i uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake sletio s kolnika, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 1,23 promila.
  Za ove prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.280 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i četiri boda.

  NIJE POLOŽIO VOZAČKI ISPIT, A ZATEČEN ALKOHOLIZIRAN ZA UPRAVLJAČEM
  U Semeljcima je u nadzoru prometa 14. siječnja u 09,20 sati zatečen 48-godišnjak iz Semeljaca, koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,04 promila. Prekršitelj je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
  Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 4.640 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i deset bodova.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog