Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Najveći problem je (ne)zaposlenost i prilika da sudjelujemo kvalitetno u društvu”

  Drugačiji pogled, ista slika” naziv je zanimljivog interaktivnog predavanja koje je sinoć u Gradskoj knjižnici, u povodu Međunarodnog dana bijelog štapa, održao Marino Barišić, visoko slabovidna osoba.

  Najveći problem je zaposlenost i prilika da sudjelujemo kvalitetno u društvu. Lakše se socijalno namjestiti i prilagoditi, a jednostavno ekonomski dio je jako bitan”, istaknuo je Barišić najveći problem slijepih i slabovidnih osoba.

  Iznio je svoja iskustva s kojima se svakodnevno susreće kao slabovidna osoba, a sudionici su se i sami mogli uvjeriti kako je to kretati se s ograničenim vidom i uz pomoć bijelog štapa.

  Zanimalo me je kako osobe koje slabije vide doživljavaju svijet oko sebe, kako doživljavaju ljude oko sebe čisto iz razloga da bi i mi koji smo videći mogli biti malo više empatični prema ljudima koji možda nemaju iste sposobnosti kao mi. Ovo je sada govor o slabovidnosti, odnosno sljepoći, ali ne samo u tom smislu, nego i za sve druge razlike koje ljudi imaju i nose i osjete, svi smo jednako vrijedni..” , izjavila je nakon predavanja jedna od sudionica.

  Opširnije o toj temi bit će riječi u sljedećoj emisiji Nevenovci, u srijedu u 13:30.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog