Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Gimnazijalci se pridružili kampanji “Mama, budi zdrava”

  Učenici i nastavnici đakovačke Gimnazije pridružili su se javnozdravstvenoj kampanji „Mama, budi zdrava”, koju provodi Udruga „SVE za NJU“ s ciljem podizanja svijesti o važnosti prevencije raka.

  Udruga djecu smatra saveznicima u projektu jer bi kao prenositelji poruke mogli osvijestiti roditelje kako je u odgoju djece nužno da i oni sami budu dobro.

  Projekt se u Hrvatskoj provodi od 2017. pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja uz podršku Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, a nagradila ga je i Europska komisija.

  Projekt je pokrenut s ciljem promicanja Nacionalnih programa za rano otkrivanje raka dojke i poticanja žena na brigu o zdravlju. Ideja je zamoliti i potaknuti ženske članove obitelji da pročitaju informativne letke i odu na preventivan pregled. Letak će potaknuti mlade žene, koje nisu obuhvaćene Nacionalnim programom za rano otkrivanje raka dojke, da u dogovoru s liječnikom provode kontrolne preglede u skladu s njihovom dobi i rizičnim čimbenicima.

  U projekt se ove godine uključila i Gimnazija na inicijativu profesorica Ines Jančule i Maje Drmić, a informativne letke dobili su svi učenici škole te nastavno i nenastavno osoblje. Cilj je potaknuti učenike, a preko njih i njihove članove obitelji, na brigu o vlastitom zdravlju i redovitim pregledima.

  U 13:10h, na igralištu škole učenici su u pratnji nastavnika s  ružičastim balonima formirali ružičastu vrpcu i snimili fotografiju uz pomoć koje će uputiti snažnu i važnu poruku o važnosti čuvanja zdravlja.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog