Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nadbiskup Đuro Hranić o uvođenju neradne nedjelje

  Komentirajući na kraju redovnog 65. plenarnog zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije uvođenje neradne nedjelje u hrvatsko zakonodavstvo, predsjednik Komisije HBK “Iustitia et pax“ đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić kazao je da se „Crkva i biskupi zalažu za neradnu nedjelju“.

  Komentirajući najavu predsjednika Vlade RH da će u godini biti 16 radnih nedjelja rekao je da je to korak naprijed, „koji pokazuje da doista ne mora biti kapital bog“. Kazao je da namjera biskupa i Crkve u zalaganju za neradnu nedjelju nije da se tako nedjeljom popune crkve, nego, prije svega, zaštita obitelji i čovjeka.

  Pohvalio je i najavu da će oni koji će raditi nedjeljom biti pravedno plaćeni te da one koji ne žele toga dana raditi poslodavci neće smjeti otpustiti. „Nadam se samo da će se kod provedbe toga voditi računa da to ne samo bude jedna dobra želja i izjava, nego da će postojati sankcije za one koji takve odredbe ne bi poštivali. Svakako da je naš interes da nitko ne treba služiti kapitalu i da treba poštovati nedjelju i da nedjelja treba biti neradna, osim u onim službama koje su uistinu nužne, koje trebaju i moraju raditi nedjeljom da bi moglo funkcionirati društvo i sigurnost u društvu“, upozorio je mons. Hranić.

  Na 56. plenarnom zasjedanju HBK za novog predsjednika izabran je mons. Dražen Kutleša.

  Foto: TU

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog