Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Počelo cijepljenje protiv gripe

  U ponedjeljak je počelo cijepljenje protiv gripe za osobe s povećanim rizikom od razvoja teškog oblika gripe i njezinih komplikacija.

  Hrvatski zavod za javno zdravstvo ove godine je naručio četverovalentno inaktivirano cjepivo protiv sezonske gripe koje je, kao i dosadašnjih godina, besplatno za osobe koje imaju povećani rizik od teškog oblika gripe i njezinih komplikacija.

  Svi koji se žele cijepiti protiv gripe, a pripadaju nekoj od skupina s povećanim rizikom od teškog oblika bolesti i komplikacija , mogu se javiti izabranim liječnicima obiteljske medicine i izabranim pedijatrima radi cijepljenja.

  Termin za cijepljenje poželjno je telefonskim putem unaprijed dogovoriti radi izbjegavanja gužvi koje su povoljni uvjeti za širenje COVID-19, ali i drugih repiratornih infekcija.

  Cjepivo protiv COVID-a i cjepivo protiv gripe osobe starije od 12 godina mogu primiti istovremeno.

  Osobe za koje je cijepljenje besplatno su: stariji od 65 godina, štićenici domova za starije osobe te institucija za njegu kroničnih bolesnika, kao i radnici domova za starije osobe te institucija za njegu kroničnih bolesnika, osobe, uključujući i djecu, s kroničnim oboljenjima, zdravstveni radnici i trudnice.

  Osobe koje nemaju pravo na besplatno cijepljenje, a koje prepoznaju važnost cijepljenja protiv gripe, mogu se cijepiti kod izabranih liječnika ukoliko osobno nabave/kupe cjepivo na temelju izdanog liječničkog recepta.

  Također, moguće je cijepljenje i u nekim ljekarnama, objavio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog