Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • “Opći uvjeti parkiranja kasne 3 godine i 8 mjeseci. Predviđena kazna do 250.000 kuna!”

    Uoči današnje sjednice Gradskog vijeća, na čijem dnevnom redu će se naći i Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na opće uvjete isporuke komunalne usluge parkiranja na uređenim javnim površinama na području Grada Đakova, gradska vijećnica Ivana Francem upozorava da „opći uvjeti parkiranja kasne 3 godine i 8 mjeseci” te dodaje da je predviđena kazna za to do 250.000 kuna.

    U radnom materijalu koji je dostavljen vijećnicima nije dostavljeno nikakvo obrazloženje zašto se ova suglasnost donosi tek sada. Naime, pribavljanje ove suglasnosti obveza je isporučitelja komunalne usluge koja se nalaže u članku 30 Zakona o komunalnom gospodarstvu (NN 68/18, 110/18, 32/20), kao i objava Općih uvjeta u službenom glasilu jedinice lokalne samouprave, na njezinim mrežnim stranicama te na oglasnoj ploči i mrežnim stranicama isporučitelja komunalne usluge. Prema članku 133 istog Zakona rok za donošenje ove suglasnosti istekao je 04. veljače 2019, odnosno prije 3 godine i 8 mjeseci!!,”, ističe vijećnica Francem upozoravajući da su propisane kazne do 200 tisuća kuna za pravnu osobu, a do 50 tisuća kuna za odgovornu osobu.

    Nezavisna vijećnica Ivana Francem, kako navodi, danas na sjednici Gradskog vijeća očekuje odgovor od Grada i Univerzala na pitanje je li kazna plaćena i u kojem iznosu napominjući da je „ovo posljedica nemara i nesposobnosti, a novac kojim se kazne plaćaju je novac svih građana Grada Đakova”.

    I dok cijene komunalnih usluga rastu, dok Univerzal još uvijek odbija izvršavati svoju zakonsku obvezu odvoza glomaznog otpada iz svakog kućanstva, dok direktor Univerzala odbija sniziti cijene dnevnih parkirnih karata iako su najskuplje u Hrvatskoj, ovaj je prekršaj još jedna pljuska u lice građana koji su zatočenici loše i bahate politike u gradu”, zaključuje u svom priopćenju gradska vijećnica Ivana Francem.

    Foto: Arhiva

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog