Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Prijavljeni za ratni zločin u Karancu

  Dana 5. svibnja 2022. godine policijski službenici Odjela ratnih zločina, Službe općeg kriminaliteta, Sektora kriminalističke policije, Policijske uprava osječko-baranjske dovršili su kriminalističko istraživanje provedeno u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Osijeku i Sigurnosno-obavještajnom agencijom u sklopu kojeg je utvrđeno da je 12 pripadnika tzv. „Teritorijalne obrane Karanac“ i tzv. „Sekretarijata unutrašnjih poslova Beli Manastir“, u vremenskom razdoblju od kolovoza do kraja prosinca 1991. godine, fizički zlostavljalo, privodilo i prijetilo nesrpskom stanovništvu Karanca.

  Ujedno je utvrđeno da su dana 24. studenoga 1991. godine organizirali fizičko zlostavljanje, zastrašivanje i progon više mještana Karanca kako bi u njihove domove uselili osobe srpske nacionalnosti, uglavnom s područja zapadne Slavonije.

  Protiv počinitelja je podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku za počinjena kaznena djela „Ratni zločin protiv civilnog stanovništva„ iz članka 120. Osnovnog krivičnog zakona Republike Hrvatske, dok je protiv jednog od njih, podnesena i kaznena prijava zbog zapovjedne odgovornosti sukladno članku 28. stavak 2. Osnovnog krivičnog zakona Republike Hrvatske s obzirom da kao stvarni zapovjednik nije spriječio počinitelje u činjenju kaznenih djela, niti je sankcionirao njihova zlostavljanja nesrpskog stanovništva Karanca.

  Od 12 prijavljenih, dvojica se zbog prethodno pokrenutih kaznenih postupaka nalaze u Zatvoru u Osijeku, dok su za ostalima raspisane potrage s obzirom da se ne nalaze na području Republike Hrvatske.

  Opisanim kaznenim djelima oštećeno je 46 mještana Karanca, ističe se u priopćenju PU OBŽ.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog