Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vozač iz Potnjana završio na triježnjenju, tijekom vikenda pojačana kontrola prometa

  U protekla 24 sata na području Osječko-baranjske županije evidentirano je sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom. Tri prometnih nesreća dogodile su se na području Osijeka, dvije na području Đakova te po jedna na području Belišća i Našica.

  Jučer su u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili 2 vozača osobnog automobila i biciklistu koji su bili pod utjecajem alkohola.

  Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 18,30 sati, u Đakovu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen vozač osobnog automobila kojim je upravljao, 49-godišnji hrvatski državljanin iz Potnjana. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,00 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

  Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

  Temeljem ROADPOL-ovog Plana aktivnosti za 2022. godinu, na području država članica održat će se 24-satni pojačani nadzor sudionika u cestovnom prometu s posebnim naglaskom na vožnju pod utjecajem alkohola i droga.

  Policijski službenici na području cijele Policijske uprave osječko-baranjske provodit će 24-satni nadzor, u vremenskom periodu od 7. svibnja od 7,00 do 8. svibnja 2022. godine do 7,00 sati.

  Tijekom pojačanog nadzora policijski službenici koristit će sve raspoložive uređaje za alkotestiranje i testere na droge te maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika.

  Pojačani nadzor prometa najavljuje se i tijekom cijelog vikenda, a pojačane mjere usmjerene su na utvrđivanje prekršaje koji su u uzročno-posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća i posljedica, a prvenstveno će se obratiti pozornost na prekršaje prekoračenja brzine kretanja, vožnja pod utjecajem alkohola, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, kao i druge teže prometne prekršaje.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog