Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Zlouporabom položaja zaposlili djelatnicu

   

  Zbog sumnje u namještanje natječaja za zapošljavanje policija PU osječko-baranjska i USKOK priveli su nekoliko osoba iz Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije. Iako se u priopćenju ne navode imena, uhićen je Davor Mikulić, ravnatelj ustanove.

  “Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 59-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti i trgovanja utjecajem, 43-godišnja hrvatska državljanka kaznena djela poticanja na trgovanje utjecajem i zlouporabu položaja i ovlasti, a 42-godišnji i 63-godišnji hrvatski državljani kazneno djelo zlouporaba položaja i ovlasti.

  Provedenim izvidima utvrđeno je da je u vremenu od početka rujna prošle godine do početka veljače ove godine, 59-godišnjak kao odgovorna osoba ustanove iz Osijeka na poticanje 43-godišnjakinje da je zaposli to i učinio na način da je objavio natječaj za radno mjesto te dogovorio s članovima povjerenstva 63-godišnjakom i 42-godišnjakom da kao najbolji kandidat bude odabrana 43-godišnjakinja.

  Članovi povjerenstva su unaprijed sačinili zapisnike o razgovorima s prijavljenim kandidatima u kojima su naveli da ostali kandidati ne ispunjavaju tražene uvjete. Kako bi prikrili nezakonite radnje, 63-godišnjak i 42-godišnjak su zatražili potpisivanje zapisnika o obavljenim razgovorima radi prikrivanja unaprijed donesene odluke o zapošljavanju 43-godišnjakinje.

  Jučer, 26. travnja, temeljem naloga suda, policijski službenici su pretražili dom i druge prostorije, prijevozna sredstva i poslovni prostor kojima se koristi 59-godišnjak, 43-godišnjakinja, 63-godišnjak i 42-godišnjak te su oduzeli poslovnu dokumentaciju, prijenosna računala, mobitele i USB stick-ove.

  Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičenici su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske, a nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava”, navodi se u policijskom priopćenju.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog