Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Škola prirodnog pokreta za sve uzraste

  U susret Međunarodnom danu plesa, koji se obilježava 29. travnja, umjetnička organizacija Histeria Nova Marije Šćekić organizirala je nekoliko radionica Škole prirodnog pokreta koje se održavaju u Centru za kulturu.

  „Škola nije namijenjena samo plesačima nego doslovno svim ljudima dobre volje, koji žele naučiti nešto o svome tijelu, koji imaju možda i nekih problematičnih iskustava s hodanjem, sa sjedenjem…, i cilj škole  je i  približiti umjetnost vještog kretanja svima. Polaznici mogu naučiti što je to njihovo tijelo, jer je, usudim se to reći, vrlo mali broj ljudi upoznat s funkcionalnim kretanjem, neuromuskularnom komunikacijom koju zapravo tijelo čini da bi efikasno funkcioniralo, a za to nikada nije kasno, posebno kada je riječ o određenim problemima u dobi od 50 i više godina”, pojašnjava voditeljica škole.

  Današnja radionica bila je organizrana uz sudjelovanje Davida Greevesa iz Velike Britanije, a na programu je bila koreografija borilačkih vještina za plesače, penjače, sportaše i scenske izvođače.

  Sutra i u petak program je za djecu uzrasta od 9 do 15 godina, a 2. i 3. svibnja za osobe starije dobi i umirovljenike. Oba programa vodi Marija Šćekić.

  Osim Škole prirodnog pokreta, umjetnička organizacije Histeria Nova radi i na projektu vertikalnog plesa za što u Đakovu, osim u Centru za kulturu, postoje veliki potencijali i u Državnoj ergeli i na silosu, izjavio je David Greeves.

  „Centar za kulturu je fantastičan prostor za to, a druga dva su Državna ergela i silos koji je posebno atraktivan”, izjavio je gost iz Engleske.

  Već su uspostavljeni kontakti s nadležnima i radi se na pripremi projekta, najavljuje Marija Šćekić.

  Foto: Ustupljene fotografije

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog