Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • 30 godina Udruge obitelji poginulih hrvatskih branitelja

  Udruga obitelji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Osječko-baranjske županije obilježava 30. obljetnicu djelovanja.

  Osnovna je na današnji dan, 28. travnja, 1992. prvotnog naziva Udruženje Hrvatskih udovica Domovinskog rata Osijek. Udruga je uskoro promijenila ime u Udruga obitelji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata kako bi se obuhvatile obitelji poginulih branitelja.

  Misija Udruge je prevladavanje ratne traume članova i očuvanje vrijednosti Domovinskog rata, a koordinacijom projekata ostvaruje i ostale statutarne obaveze.

  Udruga je aktivno sudjelovala u mnogobrojnim projektima jedinica lokalne samouprave sve do razina ministarstava i Europske Unije.

  Udruga je bila inicijator osnivanja Koordinacije udruga branitelja i stradalnika OBŽ 1998., a 2011. započela je i preuzela proces umrežavanja obiteljskih i udovičkih udruga Hrvatske u svrhu javnog zagovaranja istine o Domovinskom ratu.

  Puno je projekata i primjera dobre prakse koje će u ovoj godini članovi udruge predstaviti javnosti kroz prigodne programe sve u svrhu proslave tridesete godišnjice osnutka Udruge, navodi se u priopćenju.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog