Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Raspisani lokalni izbori

  Danas je stupila na snagu jučerašnja odluka Vlade o raspisivanju lokalnih izbora koji će se održati 16. svibnja 2021. godine, a na kojima će se birati načelnici, gradonačelnici, župani i njihovi zamjenici te članovi općinskih i gradskih vijeća i županijskih skupština.

  Prijedlozi kandidacijskih lista za izbor članova predstavničkih tijela, prijedlozi kandidatura za izbor općinskih načelnika, gradonačelnika, župana te njihovih zamjenika i prijedlozi kandidatura za izbor zamjenika općinskih načelnika, gradonačelnika i župana iz reda pripadnika nacionalnih manjina odnosno zamjenika općinskih načelnika iz reda pripadnika hrvatskoga naroda moraju prispjeti nadležnom izbornom povjerenstvu najkasnije u roku 14 dana od dana stupanja na snagu odluka o raspisivanju izbora, dakle najkasnije do 29. travnja 2021. do 24:00 sata.

  Nadležno izborno povjerenstvo sastavit će i u lokalnim sredstvima javnog priopćavanja i tisku, na oglasnoj ploči i mrežnim stranicama jedinice, u roku 48 sati od isteka roka za kandidiranje, dakle do 1. svibnja 2021. do 24:00 sati, objaviti sve pravovaljano predložene kandidacijske liste i zbirnu listu za izbor članova predstavničkog tijela jedinice, -zbirnu listu pravovaljano predloženih kandidatura za izbor općinskog načelnika, gradonačelnika i župana te njihovih zamjenika, kao i -zbirnu listu pravovaljano predloženih kandidatura za izbor zamjenika općinskog načelnika, gradonačelnika i župana iz reda pripadnika nacionalnih manjina odnosno zamjenika općinskog načelnika iz reda pripadnika hrvatskoga naroda.

  Sve obavijesti vezane uz provođenje lokalnih izbora mogu se dobiti u nadležnim županijskim, gradskim i općinskim izbornim povjerenstvima, čiji su podaci (sjedište i kontakt telefon) objavljeni na mrežnoj stranici Državnog izbornog povjerenstva www.izbori.hr.

  Foto:DIP

  1 komentar

  1. Pingback: Raspisani lokalni izbori

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog