Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Raspisani lokalni izbori

    Danas je stupila na snagu jučerašnja odluka Vlade o raspisivanju lokalnih izbora koji će se održati 16. svibnja 2021. godine, a na kojima će se birati načelnici, gradonačelnici, župani i njihovi zamjenici te članovi općinskih i gradskih vijeća i županijskih skupština.

    Prijedlozi kandidacijskih lista za izbor članova predstavničkih tijela, prijedlozi kandidatura za izbor općinskih načelnika, gradonačelnika, župana te njihovih zamjenika i prijedlozi kandidatura za izbor zamjenika općinskih načelnika, gradonačelnika i župana iz reda pripadnika nacionalnih manjina odnosno zamjenika općinskih načelnika iz reda pripadnika hrvatskoga naroda moraju prispjeti nadležnom izbornom povjerenstvu najkasnije u roku 14 dana od dana stupanja na snagu odluka o raspisivanju izbora, dakle najkasnije do 29. travnja 2021. do 24:00 sata.

    Nadležno izborno povjerenstvo sastavit će i u lokalnim sredstvima javnog priopćavanja i tisku, na oglasnoj ploči i mrežnim stranicama jedinice, u roku 48 sati od isteka roka za kandidiranje, dakle do 1. svibnja 2021. do 24:00 sati, objaviti sve pravovaljano predložene kandidacijske liste i zbirnu listu za izbor članova predstavničkog tijela jedinice, -zbirnu listu pravovaljano predloženih kandidatura za izbor općinskog načelnika, gradonačelnika i župana te njihovih zamjenika, kao i -zbirnu listu pravovaljano predloženih kandidatura za izbor zamjenika općinskog načelnika, gradonačelnika i župana iz reda pripadnika nacionalnih manjina odnosno zamjenika općinskog načelnika iz reda pripadnika hrvatskoga naroda.

    Sve obavijesti vezane uz provođenje lokalnih izbora mogu se dobiti u nadležnim županijskim, gradskim i općinskim izbornim povjerenstvima, čiji su podaci (sjedište i kontakt telefon) objavljeni na mrežnoj stranici Državnog izbornog povjerenstva www.izbori.hr.

    Foto:DIP

    1 komentar

    1. Pingback: Raspisani lokalni izbori

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog