Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vinković: “Univerzal izgubio još jedan sudski spor”

  Đakovački Univerzal, prema tvrdnjama nezavisnog gradonačelničkog kandidata Zorana Vinkovića, izgubio je još jedan sudski spor. Konstatirao je to na konferenciji za novinare koju je održao ispred Centra pogrebne opreme koji još nije u funkciji.

  Ovdje, uz sam Centar pogrebne opreme trebala je biti i nova upravna zgrada groblja kao i na velikom parkiralištu iza Male crkve javni WC i jedna univerzalna blagajna na kojoj bi građani mogli plaćati svoje obaveze Univerzalu, Đakovačkom vodovodu i Gradu. Univerzal je izgubio ovaj spor i ovdje se radi o privatnoj tužbi s obzirom da su nadležne institucije RH odbacile prijavu Univerzala odmah nakon lokalnih izbora i na taj način je ponovno Univerzal oštećen za vrijednost tih projekata koja je bila negdje oko 150 tisuća kuna, za oba projekta, a kada se pribroje zatezne kamate i sudski troškovi, to će doći i do nekih 250 tisuća kuna”, kaže Vinković.

  Uz sve one ranije izgubljene sporove, dodaje, to je još jedan čiji će troškovi pasti na leđa građana.

  Normalno da se nitko u Univerzalu i Gradu ne smatra odgovornim jer su naučili da će to ionako građani sve platiti nakon lokalnih izbora. Stoga pozivam odgovorne da prekinu sudski spor, da ne upućuju nove žalbe jer će to još dodatno iziskivati trošak samim građanima Đakova najvjerojatnije kroz cijenu usluge”, pojasnio je Vinković prozvavši aktualnu gradsku vlast i zbog projekta „Đakovo grad skulptura”.

  Svake godine je planirano otprilike 500 tisuća kuna, odnosno za četiri godine to je 2 milijuna, a ja ne vidim da smo i jednu skulpturu novu u Đakovu dobili. Naprotiv, osim onih hepeninga s neprimjerenim sadržajem ispred đakovačke katedrale, nismo dobili niti jedan spomenik. Postavlja se pitanje, i to prozivam i samog gradonačelnika da građanima objasni u što je utrošio dva milijuna kuna?”, pita Vinković.

  Vinković je prozvao aktualnog gradonačelnika i zbog mogućeg sukoba interesa ako je, kako kaže, u povodu Međunarodnog dana žena dijelio cvijeće financirano gradskim novcem,

  Molio bih da to objasni đakovačkoj javnosti jer novcem gradskog proračuna ne može se voditi privatna kampanja, odnosno pretkampanja pred lokalne izbore”, zaključio je.

  Vinković je također pozvao odgovorne u Gradu da hitno dodijele jednokratnu pomoć ugostiteljima i hotelijerima zbog pandemije koronavirusa, a oštro je osudio i subotnji obračun navijačkih skupina koje je pozvao na trajni prestanak sukobljavanja kako bi se izbjegle nove žrtve.

  1 komentar

  1. Pingback: Vinković: “Univerzal izgubio još jedan sudski spor”

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog