Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U OBŽ 16 novopozitivnih, preminula jedna osoba

  U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 178 uzoraka od kojih je 16 bilo pozitivno na koronavirus.

  Četiri novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka, po dvije su s područja Đakova i Našica, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Belišća, Bilja, Bizovca, Čepina, Donjeg Miholjca, Koške, Marijanaca i Petrijevaca,

  Na bolničkom liječenju nalazi se 49 osoba oboljelih od COVID-19, i to 37 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 5 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 12 pacijenata s tim oboljenjem.

  Preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus u dobi od 79 godina.

  Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.027 osoba.

  Policijski službenici proveli su 15 provjera osoba u samoizolaciji. Od tri provjere provedene po dojavi građana u dva slučaja, oba u Ernestinovu, utvrđeno je kršenje te mjere te je tim osobama uručen prekršajni nalog. U 12 samoinicijativnih provjera sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi.

  Policijski službenici obavili su i 145 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu su utvrdili jedno kršenje. Naime, 15. ožujka 2021. godine u 22.55 sati u ugostiteljskom objektu u Ivanovcu, postupajući po dojavi građana zatekli su djelatnicu i 7 osoba koji su konzumirali pića. Nazočni su se pridržavali epidemioloških mjera (imali zaštitnu masku i držali razmak), međutim odlukom Stožera civilne zaštite rad ugostiteljskih objekta odobren je do 22.00 sata, a zabranjena je konzumacija pića u zatvorenom prostoru, pa slijedi obavijest policije o počinjenom prekršaju nadležnom državnom inspektoratu protiv odgovorne osobe.

  U zadnja 24 sata inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 58 nadzora provođenja epidemioloških mjera (43 u ugostiteljskim objektima, 7 u trgovinama, 5 u trgovačkim centima i po jedan u frizerskom i kozmetičkom salonu te pekarnici) pri čemu su utvrdili 5 nepravilnosti te izrekli naloge za njihovo otklanjanje.

  1 komentar

  1. Pingback: U OBŽ 16 novopozitivnih, preminula jedna osoba

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog