Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Imagine Cup Junior Virtual AI Hackathon i u đakovačkoj Gimnaziji

  “Iva Mijakić i Ana Švegli iz 1.a te Iva Gunić, Josipa Topić i Maja Varšava iz 4.a ovu su subotu i nedjelju od 9:00 do 18:00 sati provele u školi sudjelujući na Imagine Cup Junior Virtual AI Hackathon, Girls Edition”, doznajemo od Zlatka Mrkića,  ravnatelja đakovačke Gimnazije, doznajemo od .

  Za one manje upućene, riječ „hackatonnastala je od riječi „haker“ i „maraton“, a može se opisati i kao „maraton programera“. Radi se o događaju koji najčešće traje između jednog i tjedan dana, a može se opisati kao ubrzan i kreativan način rješavanja problema. Na hackathonu sudjeluju timovi, od 3 do 5 članova. Svaki tim u ograničenom vremenskom periodu treba riješiti zadani problem te po završetku prezentirati svoju ideju. Kako bi što bolje riješili zadani problem, svaki tim radi uz pomoć stručnih mentora, koji stoje na raspolaganju svom timu za vrijeme trajanja hackathona.

  Organizator ovotjednog hackatona bio je Microsoft, a tema je bila „Umjetna inteligencija za održivi planet. Tijekom subote i nedjelje, djevojke su slušale predavanja i rješavale zadatke vezane uz temu, a krajnji zadatak bio im je osmisliti i prezentirati način na koji bi iskoristile umjetnu inteligenciju za spašavanje ugroženih vrsta.

  Na ovom događaju sudjelovalo je 30-ak timova iz raznih dijelova svijeta, a Hrvatsku je osim našeg tima predstavljao i tim djevojaka iz III. Gimnazije Osijek. Svi su timovi imali zanimljive nazive, a članovi nadimke. Tako su naše djevojke bile članice tima Model, a natjecale su se kao Draconis, Waffling, Owlery, Gnome i Triwizard. Ja sam bila Morgul, a vodila ih je odlična tutorica iz Microsofta Idun.

  Svojim radom naziva „AI to stop the extinction of lynxesdjevojke su ušle u drugi krug natjecanja u kojem su se za prva tri mjesta borile s još osam timova. Imale su 5 minuta za predstavljanje svog rješenja i još tri za odgovore na pitanje žirija ili ostalih sudionika.

  Iako je ovaj puta jedno od prva tri mjesta promaklo, djevojke su zadovoljne i ovo iskustvo bit će im samo prvo od mnogih. Osim certifikata, svojim sudjelovanjem djevojke su osvojile i drvo čije će koordinate dobiti te će moći pratiti kako napreduje”, kažu u Gimnaziji.

   

   

  1 komentar

  1. Pingback: Imagine Cup Junior Virtual AI Hackathon i u đakovačkoj Gimnaziji

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog