Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U Bračevcima projekt “Zaželi, ostvari i pomozi”

  Udruga žena Bračevci početkom veljače počela je s realizacijom projekta „Zaželi – program zapošljavanja žena faza 2 pod nazivom „Zaželi, ostvari i pomozi”.

  Partneri u projektu su, kako ističe voditeljica Mirjana Maslić, Hrvatski zavod za zapošljavanje Regionalni ured Osijek i Centar za socijalnu skrb Đakovo, a kroz trajanje od 18 mjeseci, bit će zaposlene 22 žene dok će preostalih 20 žena kroz razdoblje od 12 mjeseci obilaziti krajnje korisnike pružajući im pomoć u kući.

  „Zaposlene žene bit će obrazovane kroz programa osposobljavanja za poslove masera i operatera na PC nakon čega će dobiti javne isprave o stečenom obrazovanju. Na ovj način će se pomoći ženama koje su pripadnice ciljane skupine, a također i kako bi se omogućio porast životnog standarda te osigurala njihova konkurentnost na tržištu rada nakon završetka projekta”, objašnjava voditeljica.

  Projekt se provodi na područu Općine Drenje, a svaka žena ima šest krajnjih korisnika.

  Provedbom projekta ostvarit će se ciljevi kao što su smanjenje nezaposlenosti žena nižeg obrazovanja i starije životne dobi, kao i smanjenje rizika siromaštva, zatim obrazovanje žena i priprema za tržište rada kao i smanjenje socijalne isključenosti starih i nemoćnih osoba u nepovoljnom položaju, dodaje voditeljca Mirjana Maslić ističuči da je ukupna vrijednost bespovratnih sredstava 1,8 milijuna kuna, a projekt je sufinancirala EU iz Europskog socijalnog fonda.

  1 komentar

  1. Pingback: U Bračevcima projekt “Zaželi, ostvari i pomozi”

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog