Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nevenka Ćušić – prvi profesor defektolog u Đakovu

  Naša sugrađanka Nevenka Ćušić, koja je od 2015. godine u mirovini nakon 41 godine staža, prvi je profesor defektologije u Đakovu, a radila je u Osnovnoj školi „Vladimir Nazor”.

  Za sutrašnju (srijeda) emisiju „Nevenovci”, koja je na programu u 13:30, prisjetila se svojih početaka rada s djecom s teškoćama u razvoju.

  „Ja sam taj prvi profesor defektolog, završeni defektolog koji je došao iz Zagreba u naše odjele koji su već imali četiri generacije. Došla sam u 4. razred koji je u to vrijeme brojio čak 14 učenika, a danas u svim odjelima i u posebnim grupama nema toliko učenika”, prisjeća se prva đakovačka svršena defektologinja.

  Naša sugovornica još se živo sjeća svog prvog ulaska u učionicu.

  „Prije svega me impresionirao taj broj učenika, onda ti učenici koji su već bili stari jer su jako dugo bili u redovnim školama dok nisu došli kod nas i onda polako to uklapanje u rad, u kolektiv i u sve ono ostalo što taj posao tražio”, kaže naša sugovornica pojašnjavajući i razgole zbog kojih je upisala studij defektologije.

  „Odrasla sam u obitelji, živjela sam s tetom koja je imala sina koji se u djetinjstvu razbolio i imao je epileptične napade. Nije imao te mentalne probleme, a kada je krenuo u školu, ja to nikada neću zaboraviti i to me je i ponukalo, odnos učenika, nastavnika i osoblja prema njemu iako je intelektualno čak bio iznad prosjeka. On se u školi jedva provukao tri razreda i poslije se iz škole morao isključiti. Ja sam skroz bila opterećena s tim odnosom prema njemu, a tada sam se trebala upisati na fakultet i čula sam da će u Đakovu možda biti otvoreni odjeli, da će to biti perspektivan posao i razmišljajući o tome sam odlučila pokušati i vidjeti kako će to ići…”, kaže naša sugovornica koja  će o tome opširnije govoriti u sutrašnjoj emisiji Nevenovci u 13:30.

  1 komentar

  1. Pingback: Nevenka Ćušić – prvi profesor defektolog u Đakovu

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog