Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vinković: “Grad se treba staviti u funkciju spasitelja radnih mjesta”

  Bilo je i vrijeme da se testiranja na koronavirus počnu obavljati i u Đakovu”, komentirao je na današnjoj konferenciji za novinare bivši gradonačelnik Zoran Vinković najavu Županijskog stožera civilne zaštite da testiranja počinju u ponedjeljak.

  Smatram da je to trebalo biti daleko ranije, a i ovo vrijeme od 8 do 10 sati ne znači da će netko moći doći na primjer iz Perkovaca, Širokog Polja.Smatram da onda to treba biti cijelodnevno. Mislim da je bilo i krajnje vrijeme da grad to ima, ali živi bili pa vidjeli”, komentirao je Vinković. „Grad je i ranije trebao zahtijevati da se u Đakovo prebaci jedan mobilni tim kako bi se građanima olakšalo testiranje, tvrdi Vinković koji je zatražio od Grada da se više anagažira i na očuvanju radnih mjesta koja su ugrožena zbog pandemije koronavirusa.

  Grad Đakovo se definitivno treba staviti u funkciju spasitelja tih radnih mjesta i u ovome trenutku pomoći gospodarstvu kroz niz mjera koje su dostupne i u nadležnsoti su jedinica lokalne samouprave; od oslobađanja plaćanja komunalne naknade, reprograma komunalnog doprinosa, pa sve do i besplatnog odvoza smeća, besplatne vodoopskrbe. Smatram da ukoliko je u proračunu za 2021. planirano gotovgo 22,5 milijuna kuna za plaće, da je ovo što je predviđeno za gospodarstvo 2,7 milijuna kuna kap u moru i da Grad Đakovo definitivno treba ići po hotnim postupku u donošenje mjera za pomoć gospodarstvu”, istaknuo je Vinković.

  Te mjere se trebaju odnositi i na socijalno ugrožene građane, kaže Vinković koji je također upozorio na pojavu kažnjavanja poljoprivrednika koji se bave uslužnim klanjem svinja.

  Događa se da određene inspekcije ljudima koji su ostali ovdje želeći zaraditi za život svojoj djeci, svojoj obitelji, dolazi do ukidanja, odnosno zabrane i da stvar bude najgora tu su i enormne kazne koje su ovih dana stigle odrđenim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koja su se bavila tim vidom obrta”, upozorio je Vinković zatraživši od Ministarstva poljoprivrede da se omogući tim ljudim bavljenje tim poslom, ali ne uz iste uvjete koji vrijede za mesnu industriju.

  1 komentar

  1. Pingback: Vinković: “Grad se treba staviti u funkciju spasitelja radnih mjesta”

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog