Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Novopozitivnih 223, od ponedjeljka uzimanje uzoraka u Đakovu

  U zadnja 24 sata u laboratorijima za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano ukupno 520 uzoraka od kojih je 223 bilo pozitivno.

  Najviše novopozitivnih osoba ima prebivalište na području grada Osijeka s prigradskim naseljima (119), a slijede područja gradova/općina Belišće i Đakovo (po 14), Valpovo i Našice (po 9), Bilje i Čepin (po 6), Đurđenovac (5), Antunovac, Beli Manastir, Bizovac i Donji Miholjac (po 4), Čeminac, Darda, Erdut, Koška i Semeljci (po 3), Kneževi Vinogradi (2), Ernestinovo, Magadenovac, Petrijevci, Punitovci, Satnica Đakovačka, Šodolovci, Trnava i Viljevo (po 1).

  Na bolničkom liječenju nalaze se ukupno 232 osobe oboljele od COVID-19, i to 180 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 43 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 52 pacijenta s tim oboljenjem.

  U zadnja 24 sata preminulo je šest osoba s područja OBŽ oboljelih od COVID-a. Najstarija preminula osoba rođena je 1932., a najmlađa 1963. godine. Uz COVID-19 svi su imali i druge komorbiditete.

  Na području OBŽ trenutno se u samoizolaciji nalazi ukupno 2.829 osoba.

  Nakon danas  održane sjednice Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije načelnik Ivan Hampovčan najavio je da će od ponedjeljka (7. prosinca) Dom zdravlja OBŽ u Đakovu organizirati uzimanje uzoraka za područje Đakovštine, i to od 8.00 do 10.00 sati, a pacijente će naručivati epidemiološka služba.

  – Sutra (u subotu) aktiviramo treću fazu Respiracijskog centra KBC-a Osijek. Limit za takvu odluku bilo je smještaj 50 bolesnika na respiratore, čemu smo bili blizu u tri navrata, pa smo donijeli takvu odluku. Pretpostavljamo da je sada vrhunac epidemije i zato dižemo našu spremnost na najvišu moguću razinu. Kako što smo već objavili, za rad Respiracijskog centra mobilizirano je devet tehničara i medicinskih sestara iz općih bolnica, još šest ćemo do idućeg tjedna, dok sve ostale potrebe pokriva kadar KBC-a – rekao je ravnatelj KBC-a Osijek dr. sc. Željko Zubčić.

  Pojasnio je kako će se postojeće pacijente oboljele od COVID-19 rasporediti na tri povezane lokacije unutar Respiracijskog centra i o njima će skrbiti tri različita tima, čime se osigurava još kvalitetnija skrb o pacijentima. Kreveti i respiratori su već smješteni u te prostore, s tim da KBC-e raspolaže s 80 respiratora od kojih su nešto više od 60 namijenjeni oboljelima od COVID-a, no stalno se nabavlja nova oprema, a moguće su i preraspodjele unutar KBC-a.

  Policija je u zadnja 24 sata provela 60 provjera osoba u samoizolaciji. U 59 samoinicijativnih provjera sve osobe zatečene su na prijavljenoj adresi, a prilikom provjere jedne dojave građana utvrdili su kršenje te mjere (u Osijeku). Obavili su i 79 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

  Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 39 nadzora provođenja epidemioloških mjera. Nadzor je proveden u prodavaonicama i trgovinama (11), trgovačkim centrima (8), pekarnicama (5), kioscima (3), kladionicama i tržnicama (po 2) te po jednoj cvjećarnici, frizerskom salonu, mjenjačnici, optičarskoj radnji, osiguranju, ugostiteljskom objektu i uslužnoj djelatnosti. U dva slučaja utvrdili su nepravilnosti za koje su izrekli upozorenja i naložili mjere za njihovo otklanjanje.

  1 komentar

  1. Pingback: Novopozitivnih 223, od ponedjeljka uzimanje uzoraka u Đakovu

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog