Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Uz Dan DDK: “Jednostavno – čovjek se lijepo osjeća”

    Uoči Dana dobrovoljnih davatelja krvi, koji se obilježava 25. listopada, danas će u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa biti uručena priznanja Hrvatskog Crvenog križa višestrukim davateljima.

    Za 125 davanja priznanje će dobiti Branislav Vidaković, a za sto Anđelko Butorajac, Zdravko Kolobarić i Vilko Schwaler iz Đakova te Božo Teskera iz Strizivojne.

    Za 75 davanja Jakiša Ljubičić iz Đakova, a za 50 dobrovoljnih davanja krvi Damir Arambašić iz Širokog Polja.

    – Prvi put sam dao krv 1980. godine kada sam bio u vojsci i nastavio sam, evo, kroz te 42 godine. Bilo je i nekih malih prekida, običano zbog zdravstvenih razloga ili jednostavno zbog nedolaska na akciju dobrovoljnog davanja krvi. Bit ću iskren i reći da je prvo davanje, to u vojsci bilo zbog, kako je tada bilo, dva dana skraćenja vojnog roka. Dao sam tri puta – znači skraćenje šest dana, a onda kasnije, kada sam se zaposlio, povukle su me kolege iz firme i onda je to prešlo u neki redovan postupak. Znalo se dogoditi, kao što sam već rekao, da nekada ne odemo dati krv, ali uglavnom smo nastavili s tim. Mi muškarci dajemo svaka tri mjeseca ako smo zdravi, a žene svaka četiri mjeseca. E, sad, ja sam već ušao u 63. godinu i mislim davati krv do 65. pa ću vidjeti onda. Navodno, može se i dalje davati krv tko je zdrav, pa ćemo vidjeti. U početku su bili oni razlozi, neki interesni, a sada je to lijepo, jednostavno – čisto čovjek se lijepo osjeća”, prisjetio se svog prvog davanja krvi Vilko Schwaler.

    Večerašnja svečanost uručenja priznanja Hrvatskog Crvenog križa višestrukim davateljima krvi održat će se u 18 sati u Zelenoj laguni, uz poštivanje epidemioloških mjera.

    1 komentar

    1. Pingback: Uz Dan DDK: “Jednostavno – čovjek se lijepo osjeća”

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

    Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

    Blog