Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Situacija je vrlo ozbiljna, moramo biti odgovorni i pridržavati se svih epidemioloških mjera”

  Novonastalu epidemiološku situaciju u Osječko-baranjskoj županiji, odnosno znatnije povećanje broja novopozitivnih na koronavirus u posljednjih nekoliko dana za naš je Radio prokomentirao dožupan Petar Lagator, načelnik Županijskog stožera civilne zaštite.

  – Epidemiološka situacija je sigurno vrlo ozbiljna i u Osječko-baranjskoj županiji u protekla dva tjedna, odnosno otkako imamo značajan porast dnevnog broja novoopozitivnih u odnosu na ono razdoblje od prije tri ili više mjeseci. Ono što je potrebno ovdje istaknuti je da nemamo već dugo nešto što smo dosada smatrali ili percipirali kao konkretno žarište, da proglasimo nekakvu svadbu ili nekakav privatni ili društveni događaj žarištem i da se onda možemo koncentrirati sa svim epidemiološkim mjerama upravo na to žarište. Situacija se promijenila, kako kažu naši vodeći epidemiolozi, virus se širi i vodoravno i zrakasto i današnji broj od 125 pozitivnih u 34 naselja županije to nam potvrđuje. Znači, konkretnog žarišta nema, veliki broj naselja, veliki broj novopozitivnih osoba, veliki broj osoba kojima je određena mjera samoizolacije, gotovo 3.000 osoba. To nam ukazuje da moramo biti vrlo ozbiljni, da moramo biti vrlo odgovorni – poručuje načelnik Županijskog stožera civilne zaštite.

  Samo odgovornim ponašanjem može se utjecati na smanjenje broja, odnosno na ograničenje širenja koronavirusa, upozovava dožupan Lagator.

  Moramo se pridržavati svih epidemioloških mjera koje su važeće, a koje su sigurno dobre, moramo dati priliku i šansu tim mjerama da pokažu pozitivne efekte zbog njihove primjene. Ukoliko za to ne budemo imali volje, ukoliko za to ne budemo imali strpljenja, nacionalna, ali i lokalna razina, morat će, zbog održivosti prije svega sustava zdravstva, pokušati pronaći i druge mjere koje moraju doprinijeti stabilizaciji ovog epidemiološkog stanja – izjavio je za naš Radio dožupan Petar Lagator, načelnik Županijskog stožera civilne zaštite, komentirajući povećanje broja novozaraženih.

  1 komentar

  1. Pingback: “Situacija je vrlo ozbiljna, moramo biti odgovorni i pridržavati se svih epidemioloških mjera”

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog