Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Počinje berba jabuka: Uberi, plati i nosi…

  Ranije nego prošle godine voćari Đakovštine pripremaju se za početak berbe jabuka. Ova godina, kako dozanjemo od Marijana Bakule, jabuka je dobro urodila.

  Imam 800 stabala i ove godine očekujem između 15 i 20 tona jabuka, a u berbu, koja će početi 18. rujna, pozivam sve one koji žele sami brati jabuke po povoljnijoj cijeni nego u klasičnoj trgovini. Cijena će biti tri kune, uberete koliko želite, dođete kod mene i platite koliko ste ubrali”, kaže Bakula koji je prošle godine na ovaj način obrao voćnjak za samo tri dana. Očekuje da će i ove godine biti sličan interes.

  Uz berbu i plasman, Bakula, upozorava i na još neke probleme u voćarstvu, a prije svega ukazuje na nedostaka  vode u lipnju i srpnju bez čega se, kako kaže,  ne može računati na ozbiljnu proizvodnju.

  Otkako se bavim ovim poslom razmišljam o navodnjavanju, ali to je vrlo skupa investicija. No,  svjestan sam da bez toga nema ozbiljne proizvodnje. Mi voćari tu očekujemo i pomoć države jer se samo tako može konkurirati uvoznom voću”, kaže Bakula upozoravajući i na nedostatak hladnjače.

  Zbog nagomilanih problema u voćarstvu sve je više onih koji odustaju i krče svoje nasade, kaže Bakula.

  Voćarstvo i povrtlarstvo su najugroženije poljoprivredne proizvodnje, a upravo na našem području postoje najbolji uvjeti koje samo treba pametnom i osmišljenom politikom staviti u funkciju, odnosno iskoristiti”, zaključuje Bakula.

  Opširniji prilog o tome objavljujemo u nedjeljnoj Brazdi u 8:30.

  bty

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog