Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Tijekom vikenda 34 alkoholizirana vozača

  U razdoblju od 7. do 9. kolovoza na području PU osječko-baranjske u prometu su zaustavljena 34 alkoholizirana vozača među kojima 25 vozača osobnih automobila, 8 vozača bicikla i 1 vozač traktora.

  Evidentirano je još 240 prekršaja od čega: 136 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 28 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 14 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja upravljanje pod zabranom, 5 prekršaja upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 53 ostala prekršaja.

  -Dana 8. kolovoza, u 7,06 sati u Levanjskoj Varoši, u nadzoru prometa zaustavljen je 54-godišnji hrvatski državljanin iz Slobodne Vlasti. Vozač je upravljao neregistriranim traktorom koji nije osiguran i to za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena zbog prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova.

  Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,48 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

  Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 55.700 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „G“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

  -Dana 8. kolovoza, u 12,15 sati u Đakovu, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač 54-godišnji hrvatski državljanin iz Potnjana upravljao je osobnim automobilom te uslijed nepropisne vožnje unazad, udario je u parkirani osobni automobil. Vozač je napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen gdje mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,80 grama po kilogramu.

  Za opisane prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 27.000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.

  -Dana 8. kolovoza, u 23,30 sati, na cesti između Vrbice i Starih Mikanovaca, u nadzoru prometa zaustavljen je 50-godišnji hrvatski državljanin iz Vrbice. Vozaču osobnog automobila utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 1,83 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

  Za opisani prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

  1 komentar

  1. Pingback: Tijekom vikenda 34 alkoholizirana vozača

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog