Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Tri novopozitivne osobe, većina novozaraženih u kolovozu mlađi nakon povratka s ljetovanja

  I danas je održana sjednica Županisjkog stožera civilne zaštite na kojoj je razmatrana aktualna situacija u vezi sprečavanja širenja suzbijanja bolesti COVID-19.

  Prema podacima dežurnih službi, u zadanja 24 sata u laboratoriju Kliničkob bolničkog centra Osijek obrađeno je 70 uzoraka od kojih su tri bila pozitivna na koronavirus, a svi novooboljeli su s područja grada Osijeka.

  Od početka epidemije do sada na podurčju županije ukupno je oboljelo 629 osoba, od kojih je 548 već izliječeno.

  Analizirajući podatke o bolesti COVID – 19 na području Osječko-baranjske županije uočava se kako su većina novoboljelih u kolovozu mlađe životne dobi koji su prve simptome gotovo u pravilu uočili nakon povratka s ljetovanja.

  Iako je uglavnom riječ o blagim respiratovnim problemima; nešto povišena temperatura i kašalj te gubitak osjeta njuha, epidemiolozi upozoravaju da i na njih treba reagirati i to prije svega radi sprječavanja širenja oboljenja na drugem, osbitoo zdravstveno rizičnije osobe.

  Članovi Županijskog stožera istaknuli su da se građani županije očito odgovorno odnose prema ovom oboljenju, no takvo postupanje je i dalje nužno pa je apel upućen osobito mlađim građanima koji, dakako, imaju više kontakata i kretanja te tako izravno mogu utjecati na širenje koronavirusa.

  Inače, jučer je u KBC-u Osijek bilo hospitalizirano 25 pacijenata oboljelih od koronavirusa, s tim da se tri nalaze na respiratoru.

  Epidemiolozi su mjeru samoizolacije odredili za 22 osobe koje su kontakti oboljelih, a trenutno je u samoizolaciji ukupno 187 osoba.

  Policija nije dobila dojava građana o kršenju samoizolacije, a u jednoj jučerašnjoj samoinicijativnoj provjeri ta osoba je zatečena na prijavljenoj adresi.

  1 komentar

  1. Pingback: Tri novopozitivne osobe, većina novozaraženih u kolovozu mlađi nakon povratka s ljetovanja

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog