Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Mlada misa fra Gabrijela Bošnjaka u Vrpolju

  Svećenik Hrvatske franjevačke provincije svetih Ćirila i Metoda fra Gabrijel Bošnjak jučer je u Vrpolju Župi sv. Ivana Krstitelja proslavio mladu misu.
  U toj župi 180 godina nije bilo mlade mise sve do 1989. kada je mladu misu slavio vlč. Mato Knežević, a upravo te se godine rodio fra Gabrijel.
  Mladomisničko slavlje počelo je na pragu obiteljske kuće blagoslovom oca Ante i majke Katice. Uslijedila je procesija kroz glavnu ulicu u selu, u kojoj su gotovo sve kuće bile okićene slavonskim ručnim radovima, slikama svetaca i cvijećem. U prostranom dvorištu župne crkve pod velikim šatorom, i uz sve propisane epidemiološke mjere fra Gabrijel je proslavio svoju prvu euharistiju u zajedništvu s devetoricom svećenika, piše ika.hr.
  Fra Gabrijel je rođen 2. lipnja 1989. u Slavonskom Brodu. Nakon osnovne škole, koju je pohađao u Vrpolju, završio je Tehničku školu u Slavonskom Brodu, a potom Elektrotehnički fakultet u Osijeku. O svećeničkom pozivu promišljao je još u dječačkim danima dok je bio ministrant. Za franjevački red odlučio se nakon čitanja životopisa sv. Franje Asiškog, koji ga je oduševio te ga je odlučio i nasljedovati u redovničkom pozivu. Tako je svoju formaciju započeo 2012. u postulaturi u Samoboru. Prve zavjete položio je 2014. u Rijeci, a vječne 2018. u Zagrebu. Teologiju je završio u Svetoj zemlji gdje je za đakona zaređen 12. svibnja 2019. u crkvi Sv. Spasitelja u Jeruzalemu. Po rukama zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića za svećenika je zaređen 20. lipnja u nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici.

  Foto: ika.hr

  1 komentar

  1. Pingback: Mlada misa fra Gabrijela Bošnjaka u Vrpolju

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog