Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Bitka još nije gotova, šest novozaraženih u OBŽ, a među pozitivnima i jedno dijete”

  Bitka s koronavirusom još uvijek traje i nije gotova, a da je tomu tako govore i najnoviji podaci o šest novozaraženih u Osječko-baranjskoj županiji u protekla 24 sata od 147 testiranih uzoraka”, kazao je na današnjoj konferenciji za medije načelnik Županijskog stožera Goran Ivanović.

  Ova bitka s koronavirusom još nije gotova i stoga apeliram na sve da se i dalje odgovorno ponašaju. Ukupno je 136 osoba u našoj županiji zaraženo, 12 je hospitalizirano, jedna osoba je na respiratoru, i dalje je 8 preminulih, a 103 su osobe izliječene. Od novozaraženih, dvije osobe su s područja Našica, a po jedna iz Osijeka, Marjančaca, Švajcarnice i Popovca”, rekao je načelnik Ivanović istaknuvši da je i jedno dijete iz Dječjeg doma Klasje pozitivno na Covid 19.

  Nije bilo kršenja mjera samoizolacije u kojoj je od jučer 220 osoba, a od 5.398 provjera samo dvije osobe nisu imale propusnicu, rekao je načelnik Županijskog stožera.

  Od sinoć imamo i jedno dijete u Dječjem domu Klasje koje je pozitvno na Covid 19, riječ je o djetetu koje je prema hitnom postupku izuzeto iz obitelji i smješteno je u dom, prije dva tjedna je testirano i bilo je negativno, dijete nije imalo simptome bolesti, a prema propisima i protokolima smješteno je u samoizolaciju. O djetetu su brinuli odgojitelji koji nisu imali kontakt s drugom djecom, a jučer je to dijete testirano prije izlaska iz samoizolalcije i test je bio pozitivan”, pojasnio je Ivanović naglasivši da druga djeca iz Doma Klasje nisu ugrožena.

  Odgovarajući na pitanja, načelnik Županijskog stožera istaknuo je da tržnice i dalje neće raditi nedjeljom, a na primjedbe o nepridržavanju mjera u nekim trgovinama pozvao je na odgovnro ponašanje i poslodavce i kupce.

  Pojasnio je takoođer da nije došlo do proboja koronavirusa u KBC, nego je riječ o pacijentu koji je došao na operativni zahvat i koji je testiran na Covid 19, a njegov test  bi ti ponovljen danas.

  Dodao je također da je od danas dopušteno  sudjelovanje jedne osobe na porodima u KBC-u Osijek.

  1 komentar

  1. Pingback: “Bitka još nije gotova, šest novozaraženih u OBŽ, a među pozitivnima i jedno dijete”

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog