Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U proteklih desetak dana 13 smrtno stradalih u prometu

      Koristeći situaciju s pandemijom COVIDA-19 pojedini vozači krše prometne propise na način da upravljaju vozilom brzinom većom od dopuštene i takvim neodgovornim ponašanjem izazivaju prometne nesreće, često s najtežim posljedicama. Zbog navedenog ponašanja na području Republike Hrvatske u proteklih desetak dana dogodilo se više prometnih nesreća u kojima je smrtno stradalo 13 osoba.
  Većinu prometnih nesreća prouzročili su mladi vozači, odnosno mlađe osobe upravljajući osobnim vozilima ili motociklima, prioritetno zbog grubog kršenja prometnih propisa. Glavni uzrok smrtnog stradavanja kretanje je nepropisnom, odnosno brzinom neprimjerenom uvjetima na cestama, prilikom čega su vozači slijetali s kolnika, nalijetali na objekte koji se nalaze uz kolnik, odnosno prelazili svojim vozilom na suprotnu stranu kolnika i sudarali se s vozilima koja su dolazila iz suprotnog smjera.
  Policijski službenici će se u slijedećem razdoblju usmjeriti na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice takozvane „četiri glavne ubojice u prometu“ ;alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel, kao i prekršaja vozača mopeda i motocikala te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima.
  Od ponedjeljka, 11. svibnja, s radom započinju i ugostiteljski objekti te se očekuje veća posjećenost budući su duže razdoblje ugostiteljski objekti bili zatvoreni, upozoravju također iz policije
  Za provedbu mjera koristiti će se maksimalan broj policijskih službenika i sva raspoloživa tehnička sredstva, kao i vozila bez policijskih obilježja te će na širem području Policijske uprave osječko-baranjske biti prisutan i mobilni tim.

  1 komentar

  1. Pingback: U proteklih desetak dana 13 smrtno stradalih u prometu

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Blog