Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Od 11 novozaraženih, tri ne znaju izvor zaraze

    Od 11 novozaraženih koronavirusom u Osječko-baranjskoj županiji, devet je s područja grada Osijeka, jedna osoba iz Valpova i jedna iz Belišća, a ukupno je u našoj županiji dosad evidentirano 74 pozitivne osobe, izvijestio je načelnik Županijskog stožera civilne zaštite Goran Ivanović.

    Jučer je ukupno testirano 90 uzoraka; 36 u Zavodu za javno zdravstvo i tu je bilo šest pozitivnih, i 54 uzorka u KBC-u Osijek, od kojih je pet bilo pozitivno.

    „Ono što treba naglasiti, a što upozorava i druge je činjenica da dvije, odnosno tri novozaražene osobe ne znaju izvor svoje zaraze, odnosno gdje su pokupili virus. To je opomena svima da kretanje mora biti vrlo, vrlo ograničeno. Shvatite ovu situaciju i dalje ozbiljnom jer ona uistinu takva i je. Virus se može pokupiti bilo gdje ako se previše krećete”, upozorava načelnik Županijskog stožera.

    Istodobno u samoizolaciji je 510 osoba, od kojih je 40 novih, rekao je Zlatko Panddžić, ravnatelj Županijskog zavoda za javno zdravstvo, koji je pojasnio da zbog ograničenog broja epidemiologa, a njih je samo šest, dolazi do zagušenja telefonskih linija, pa brojne osobe koje se nalaze u samoizolaciji ne mogu doći do svih informacija koje ih zanimaju. Stoga je pozvao i na druge oblike komunikacije, odnosno slanje pitanja mailom.

    Isto tako, s obzirom na to da se od jučer testiranja rade i u osječkom KBC-u, građani će rezultate dobivati u roku od 24 sata i neće biti čekanja, kazao je Pandžić.

    Policija je u protekla 24 sata zabilježila dva kršenja mjera samoizolacije, a od 6012 kontroliranih osoba bilo je 14 nevaljalih propusnica, upozorio je načelnik PU Ladislav Bece istaknuvši kako će nove propusnica omogućiti veću protočnost vozila

    S tim u vezi bilo je riječi i o problemima u izdavanju novih e-Propusnica zbog čega će Županijski stožer, kako je rekao načelnik Ivanović, zatražiti produljenje roka važenja starih propusnica i nakon 6. travnja. Naime, propusnice koje su do sada izdane moraju biti revidirane kroz sustav e-Propusnice što je veliki posao, a pojedine općine i gradovi nemaju dovoljno administratora da odrade u tom roku taj posao, pojasnio je Ivanović.

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog