Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Završena energetska obnova triju škola u Đakovštini

  Osječko-baranjska županija u ožujku je završila radove na energetskoj obnovi na devet zgrada osnovnih škola među kojima su i Osnovna škola Matija Gubec Piškorevci; Osnovna škola Josipa Antuna Ćonlića Đakovo i Osnovna škola Gorjani.

  Rekonstrukcijom školskih zgrada postojeća stolarija zamijenjena je novom, fasade i stropovi su toplinski izolirani, a energetska učinkovitost zgrada poboljšana je i rekonstrukcijom sustava grijanja. Ukupno smanjenje potrošnje primarne energije je više od 51%. Na ovaj način smanjene su godišnje potrebe toplinske energije za grijanje kao i emisije CO2 te su zgrade prešle u više energetske razrede. Ovime su učenici i nastavno osoblje dobili bolje uvjete za rad kako smanjenjem potrebne energije za grijanje tako i smanjenjem emisije stakleničkih plinova.

  Ukupna vrijednost izvedenih radova na ovih devet završenih škola iznosi 17, 4 milijuna kuna, od čega su osigurana EU sredstva u iznosu 10.3 milijuna, Osječko-baranjska županija je sudjelovala s 3,3 milijun, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije s iznosom od 3,7 milijuna kuna.

  Osječko-baranjska županija na ovaj način obnavlja ukupno 35 zgrada javnog sektora, a nakon uspješnog završetka obnove navedenih 9 zgrada, u tijeku su radovi na ostalih 26.

  Ukupna vrijednost svih projekata iznosi 116,8 milijuna kuna, od čega su osigurana EU sredstva u iznosu 67, 9 milijuna kuna.

   

  Foto: Arhiva RĐ

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Blog