Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U OBŽ nema zaraženih, pod nadzorom je 68 osoba, a 33 su u samoizolaciji

  U Osječko-baranjskoj županiji dosad nema niti jedan slučaj zaraze koronavirusom, konstatirano je na konferenciji za novinare članova Stožera civilne zaštite OBŽ  nakon održane 8. sjednice.

  Predsjednik Stožera dožupan Goran Ivanović demantirao je na taj način i glasine da se taji broj zaraženih te je pozvao na odgovorno ponašanje i izbjegavanje velikih skupova.

  Županija je na vrijeme pripremila objekte za karantenu koji odmah po potrebi mogu biti u funkciji, a prema riječima župana Ivana Anušića, ova situacija zahtijeva „angažman struke, disciplinu i neširenje panike”.

  “Panika je vrlo opasna, panika može izazvati više problema od samog koronavirusa”, upoziro je župan Anušić pozvavši  žitelje Osječko-baranjsek županije da ne nasjedaju na lažne vijesti. 

  Da bi se spriječilo širenje virusa okupljanja su otkazana i svedena su na minimum, kazao je župan, a dr.  Ljiljana Perić, predstojnica Klinike za infektolgijju,  kazala je da je dosad testirano 11 osoba od kojih nitko nije pozitivan. Naglasila je važnost izolacije te dodala da  “ovo nije vrijeme kada se trebamo družiti  međusobno,  izlaziti, kontaktirati i okupljati se”.

  Rektor osječkog Sveučilišta Vlado Guberac podsjetio je da je u ovome trenutku više od 80 studenata na Erasmus razmjeni i da se sljedećih dana vraćaju u Slavoniju i svi oni su obvezni biti u samoizolaciji, a doktor Karlo Kožul istaknuo je da je kroz evidenciju Županijskog zavoda za javno zdravstvo dosad prošlo 256 osoba, 68 ih je pod nadzorom i 33 su u samoizolaciji.  I on je pozvao na ozbiljno i odgovorno ponašanje.

  “Vodimo računa o našoj higijeni, prozračujmo prostore u kojima živimo, ne okupljajmo se u zatvorenim prostorima i izbjegavajmo velika okupljanja”, poručio je dr. Kožul.

  Foto:OBŽ

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Blog