Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovačke škole spremne za online nastavu

  Nakon što je zbog koronavirusa objavljena odluka o dvotjednom prekidu nastave u osnovnim i srednjim školama i na fakultetima,  zanimalo nas je jesu li đakovačke škole spremne za online nastavu.

  U Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić”, kako ističe ravnatelj Ante Adnabak, u tijeku su posljednje pripreme za nesmetano odvijanje online nastave.

  „Ono što smo dobili da do ponedjeljka u 12 sati budu svi spremni, bit će spremna i Goranova škola. Tablete su već dobili učenici 5. i 7. razreda, a prvim razredima je još prije podijeljeno i spremni smo za online nastavu. Bit će oblikovane virtualne učionice, a na današnjoj sjednici nastavnici će biti informirani i poduzet ćemo sve što možemo kako bismo osigurali neometanu nastavu i sve ostale preduvjete”, kategoričan je Andabak navodeći da će škola biti spremna i za prihvat one djece čiji roditelji nisu u mogućnosti organizirati čuvanje.

  Đakovačka Gimnazija Antuna Gustava Matoša, prema riječima ravnatelja Zlatka Mrkić, u potpunosti je spremna za online nastavu.

  „Prema uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja, pripremamo online nastavu, odnosno digitalne sadržaje za održavanje nastave na daljinu preko postavki Yammer, Moodle ili drugih mogućnosti koje škole imaju. Gimnazija Antuna Gustava Matoša je dobro pripremljena, tehnički imamo podršku i djeca su dobro informatički obrazovana, za ostale škole ne znam, i mislim da bi to kod nas dobro funkcioniralo s obzirom na to da je i u kurikularnoj reformi dosta tih platformi, digitalnih obrazovnih sadržaja i ne vidim problem za organiziranje nastave na daljinu. Da bi se odvijala nastava na daljinu nije potreban tablet, učenici čak mogu nastavu pratiti i na mobitelu, a s obzirom na to da mi nemamo problema s tehničkom podrškom, a niti od strane učenika, pogotovo stoga što smo bili u projektu e-Škole i djeca su već naviknuta na takav način rješavanja obrazovnih sadržaja. I dosad su   profesori slali zadatke na platforme razno-razne, Yammer grupe smo imali i tu platformu koristimo unazad četiri godine tako da za Gimnaziju nema problema”, zaključuje ravnatelj Mrkić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Blog