Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Od širenja koronavirusa strahuju i slavonski gospodarstvenici

  Sve je veći broj zaraženih koronavirusom i sve su opsežnije  mjere kojima se nastoji ograničiti širenje te bolesti.

  Iz Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu  potvrđene su još tri oboljele osobe novim koronavirusom, hospitalizirane u Zagrebu. Radi se o osobama koje su došle iz Austrije i Njemačke. Dosad je u Republici Hrvatskoj potvrđeno ukupno 19 oboljelih osoba.

      Situacija oko koronavirusa sve više zabrinjava i gospodarstvenike. Osim u turizmu, posljedice su se počele osjećati i u drugim granama, a nastavili se ta situacija bojazan je prisutna i među slavonskim poljoprivrednicima koji, kako kaže Mirko Kolić, pozorno prate stanje oko širenja koronavirusa.

  Što se tiče koronavirusa vjerojatno će i kod nas doći, nije neka panika koja je zabrinjavajuća, ali recimo na njemačkoj burzi jedan je pad svinjskih polovica. Što se tiče neke robe koju naši prijevoznici voze prema Italiji i u povratku tovare recimo u Sloveniji to je problem i posljedica ima, a kako će biti to ćemo vidjeti. No, za sada ništa nije alarmantno i nije neka bojazan, ali ako se nešto drastično poremeti, što se tiče naše proizvodnje, mi imamo samo dostatnost u nekih 40 posto tako da mi možemo biti gladni, što bi se reklo, ali mislim da do toga neće doći. Nadamo se da će doći toplije vrijeme i da će tak virus nestati, ako Bog da, tako da vidjet ćemo što će se događati i pratit ćemo situaciju”, kaže Kolić.

  O mogućim posljedicama širenja koronavirusa razmišljaju i vlasnici svatovskih dvorana. Potvrdio nam je to i Josip Abramović, vlasnik svečane dvorane Zelengaj.

  Teško je procijeniti situaciju, činjenica je da je na snazi preporuka o otkazivanju skupova većih od tisuću ljudi, a hoće li se situacija promijeniti ne ovisi o nama. Normalno da briga postoji, činjenica je da svi mi ovisimo, koliko god nas ima zaposlenih, o radu, o primanjima, a to je sastavni dio našeg poslovanja i normalno da puno stvari može biti ugroženo, prvenstveno radna mjesta. Nije na nama da donosimo neke predrasude, mislim da neće do toga doći i, kako stručnjaci najavljuju, dolaskom toplijeg vremena taj koronavirus bi trebao smanjiti svoj intenzitet, tako da nije nekakav strah, ali razmišljanja postoje. Imamo dogovorenih svatova i drugih zbivanja, ali Slavonija još nije ugrožena od koronavirusa i nadam se da će tako i ostati”, kaže Abramović.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog