Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • HDZ-ova Opcija za promjene održala skup u Đakovu: „Ovo su izbori za ideološki smjer stranke, a ne za cestu, školu ili vodovod”

  Na sinoćnjem, za javnost zatvorenom unutarstranačkom HDZ-ovom predizbornom skupu, na kojemu se u dvorani Florenitni okupilo pedesetak đakovačkih članova i članica te stranke, Opciju za promjene predstavili su Miro Kovač, kandidat za predsjednika, Ivan Penava, kandidat za zamjenika predsjednika, te kandidati za potpredsjednike Tomislav Tolušić, Milijan Brkić i Davor Ivo Stier.

  „Stranka ne funkcionira dobro, odluke se donose svojevoljno, bez konzultacija članstva, što su pokazali i rezultati izbora za EU parlament i predsjednički izbori, i stoga Opcija za promjene želi stranku vratiti članstvu, a o bitnim pitanjima organizirati unutarstranački referendum”, sublimirao je u izjavi za Radio Đakovo svoje viđenje stranke kandidat za predsjednika Miro Kovač, podsjetivši i na podjele u stranci nakon ratifikacije Istanbulske konvencije.

  Ocjene da mu je retorika u kampanji za unutarstranačke izbore žestoka Ivan Penava, kandidat za zamjenika predsjednika, smatra komplimentom jer, kako kaže, iznosi stavove do kojih drži i od kojih ne odstupa te da bi situacija u stranci bila puno bolja kada bi se svi tako ponašali. Na Plenkovićev savjet da tri puta udahne prije nego li nešto kaže Penava odgovara:

  To vam je pokazatelj koliko je tko korektan. Ja bih sad trebao biti duhovit ili se praviti frajer pa vratiti istom mjerom i vrlo elegantno poentirati, ali mislim da to nije razina kako stranački prijatelji razgovaraju između sebe, a poglavito predsjednik stranke ili premijer jedne države. To je razina, otprilike, petogodišnjaka koji se igraju u pješčaniku i naprosto neću pristati na takvu retoriku jer i nakon ovoga svega treba ostati čovjek i moći razgovarati jedni s drugima tako da ću se suzdržati od tog jednog nespretnog i nesretnog komentara koji ne priliči predsjedniku HDZ-a”, zaključio je Penava ističući da i nakon unutarstranačkih izbora može zamisliti funkcioniranje različitih opcija unutar stranke, odnosno da mu je „puno teže zamisliti funkcioniranje HDZ-a sa SDSS-om ili HNS-om”.

  Objašnjavajući svoju kandidaturu u Opciji za promjene, Davor Ivo Stier kaže da interesi Hrvatske uvijek moraju biti na prvom mjestu, zatim interesi stranke, a ego mora biti zadnji. Nakon izbora očekuje da će se većina članova opredijeliti za promjene, a nakon toga „svi glave staviti skupa i pobijediti na parlamentarnim izborima”.

  Iako, kako kaže, u dijelu stranke, odnosno članstva, postoji određeni bojazan pa skupovi Opcije za promjene nisu brojčano posjećeni, Milijan Brkić očekuje da će članovi 15. ožujka ipak odlučiti po „savjesti, srcu i emocijama i, ako im se sviđa dosadašnji smjer u kojem je stranka dva puta pokleknula na izborima, onda će glasati za politiku kontinuiteta, a ako misle da treba nešto mijenjati unutar HDZ-a, onda će glasati za Opciju za promjene, što ne znači da smo unutar HDZ-a neprijatelji”.

  Tomislav Tolušić očekuje da će unutarstranački izbori „vratiti HDZ-u srce i dušu i da stranka ne bude bez okusa i mirisa”.

  “S gospodinom Plenkovićem imam vrlo korektne odnose, ali nam svjetonazorski stavovi nisu niti blizu slični. Ovo su izbori za ideologiju i za ideološki smjer stranke, a ne za cestu, školu ili vodovod”, poručuje Tolušić koji očekuje da će i nakon izbora „HDZ ostati jedinstven i čvršći nego ikad”.

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog