Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vinković: “Spreman sam za novi mandat, vratimo grad građanima!”

  Iako je do lokalnih izbora ostalo više od godinu dana, Zoran Vinković, gradski vijećnik Koalicije Srcem za Đakovo i bivši gradonačelnik, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare da je spreman ponovno se kandidirati za tu funkciju i da ga u tome ništa ne priječi.

  „To ovisi o tome da li će građani željeti da se ponovno kandidiram i o mojoj obitelji, a ja sam u svakom slučaju spreman za novi mandat gradonačelnika i smatram da je vrijeme da se ovaj grad vrati građanima”, konstariao je Vinković. Kaže da je svoju kaznu odslužio te naglašava da, osim što je pomogao ljudima u nevolji, nikome nije pogodovao i nikome nije nanio štetu.

  Ocjenjujući dosadašnji mandat aktualne gradske vlasti Vinković je naglasio da je jedina pozitivna stvar to što su nastavili njegove projekte počevši od aglomeracije, a sve drugo je negativno.

  „Od zapošljavanja rođaka, bratića, sestrićna, kumova do istaknutih vijećnika u Gradskom vijeću gdje se nastoji osigurati izglasavanje proračuna, do jednog potpunog nepotizma u obnašanju vlasti na čelu s gradonačelnikom”, tvrdi Vinković.

  Osim nepotizma, podsjetio je Vinković i na još uvijek neriješenu aferu John Smith, preuzimanje derutne Mimoze u gradsko vlasništvo, pozvao je državno odvjetništvo da provjere kupovinu poljoprivrednog zemljišta od privatnika po, kako je konstatirao, daleko većim iznosima od stvarne cijene, spomenuo je i prebacivanje gradskog računa u banku iz koje je došao gradonačelnik, a posebno se osvrnuo na stanje u Rukometnom klubu Đakov.

  „Sada, zahvaljujući očigledno i zapošljavanju i trenera i tehničkog direktora koji je, gle slučajno, bratić gradonačelnika, a otac predsjednik Nadzornog odbora, taj klub igra u neispadajućoj ligi i klub je praktično pred raspadom. Čak su uništili i prepoznatljiv znak RK – rukometaša na šahovnici – koji je zamijenjen novim znakom za koji nemam riječi opisati ga i gdje je očigledno ugašen jedan brend grada Đakova”, tvrdi Vinković.

  Prozvao je gradsku vlast, odnosno Univerzal zbog prodaje Vezovskog šatora, a Đakovački vodovod zbog štete od 2 milijuna kuna nastale nekontroliranim curenjem vode.

  „Pozivam državno odvjetništvo da ispita i sve navode na društvenim mrežama, a ne želim zagaditi ovo vjetrovito vrijeme spominjanjem određenih imena, on će se prepoznati vrlo brzo, vezano i za nabavku komunalne infrastrukture, odnosno kanti za otpad. Ja građanima mogu reći da su nabavljene među prvima u RH u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost”, naglasio je Vinković.

  Vinković je optužio aktualnu gradsku vlast, čiji je dosadašnji mandat usporedio s karnevalom, i za pokušaj gušenja i blokade Radio Đakova

  „Očigledno u ove tri godine su dokazali da im je isključivo na pameti samo vlastiti interes, interes vlastitih obitelji i da ova struktura podsjeća na dobro organiziranu strukturu sicilijanske mafije”, zaključio je Vinković.

  1 komentar

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Blog