Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovačka Gimnazija u novom Erasmus+ projektu

      Nakon što je okončan projekt o medijskoj pismenosti, Gimnazija Antuna Gustava Matoša prijavila se za novi Erasmus+ projekt pod nazivom „Povratak korijenima – Povratak budućnosti (Back to the Roots-Back to the Future) koji će trajati do kolovoza 2021. godine, a u kojem sudjeluju i škole iz Italije, Španjolske, Grčke,Turske i Rumunjske.

  Najmanje 100 učenika i 65 profesora će interaktivno sudjelovati u aktivnostima projekta kojemu je cilj upoznavanje materijalne i nematerijalne kulturne baštine Europe pod zaštitom UNESCO-a.

      Osim toga, radom na projektu povećat će se i svijest o europskim vrijednostima (demokracija, EU građani), poboljšati međunarodna suradnja, upoznati znanja o poduzetništvu, o poslovima u kulturi. Da bi ostvarili sve te ciljeve sudionici projekta će prigodom posjeta zemljama partnerima posjetiti materijalnu kulturno-povijesnu baštinu i upoznati nematerijalnu baštinu, predstaviti svoje mitove, legende, važne povijesne osobe, predstaviti svoje narodne plesove i instrumente, nacionalna jela, tradicionalne zanate i proslave.

      Prvi susret i dogovor o daljnjem tijeku projekta održan je u Kavali, u Grčkoj od 22.-29.11.2019. na kojem su sudjelovala tri profesora iz svake zemlje. Profesorima su predstavljeni digitalni alati za pripovijedanje i suvremene obrazovne prakse potrebne školi budućnosti. Program je završen posjetima i obilascima mjesta od posebnog kulturno-povijesnog interesa, muzejima i arheološkim nalazištima.

      Drugi susret održat će se u Karamanu, u Turskoj od 8. do 14. veljače 2020., a na putovanje idu 3 učenice i 2 profesorice. Učenici će prezentirati materijalnu i nematerijalnu kulturnu baštinu svoje

  zemlje i naučiti raditi sa 3D printerom te isprintati jedan spomenik. Također će posjetiti muzeje i kulturno-povijesne spomenike i upoznati multikulturalno bogatstvo europskog kontinenta.

     Đakovačka Gimnazija bit će domaćin školama partnerima od 3. do 9.svibnja.

   

  1 komentar

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog