Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Učenici Ekonomske škole obilježili Dan sjećanja na holokaust

  Već sedmu godinu za redom učenici Ekonomske škole pri aktivnostima Međunarodnog projekta „Šafran“ obilježavaju Dan sjećanja na holokaust.

  Projekt je pokrenula Zaklada za obrazovanje o Holokaustu sa sjedištem u Irskoj koja opskrbljuje škole lukovicama žutih šafrana u suradnji s Javnom ustavnom Spomen područje Jasenovac.

  Učenici 1E2 razreda su ove jeseni posadili tridesetak lukovica žutih šafrana u dvorištu škole, a nizom aktivnosti tijekom školske godine sjećaju se na sve žrtve, posebice na djecu koja su poginula tijekom holokausta.

  Tako su izradom otisaka svojih ruku u raznim bojama slavili sličnost, a ne različitost, poseban naglasak na radionicama odnosio se na pozitivne riječi kao što su tolerancija ljubav i mir, no raspravljali su i promišljalo i o diskriminaciji i antisemitizmu.

  Danas će se aktivnosti obilježavanja Dana sjećanja na holokaust nastaviti anketiranjem svojih vršnjaka s pitanjem znaju li što je holokaust, prezentacijom rezultata istraživačkoga rada učenica 3. PT razreda o dolasku Židova te njihovom životu i radu u našem gradu. Posebice će staviti naglasak na osnivanje tranzitnoga logora u Đakovu za vrijeme Drugoga svjetskoga rata te na postojanje židovskoga groblja, osnovanoga 1879. godine, a na kojem su pokopane i žrtve holokausta.

  To groblje je jedinstveno u svijetu jer su poznata imena oko 570 pokopanih žrtava nacističkoga režima.

  Nakon izlaganja prezentacije učenici će sa svojim profesorima posjetiti Židovsko groblje i zapaliti svijeću stradalima u holokaustu te će na taj način naglasiti i pokazati važnost ljudskih prava i tolerancije različitosti te upozoriti da se takvi strašni zločini više nikada i nigdje ne ponove.

   

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog